Takács János - Gyakorlati Önismereti Foglalkozások

Egyéni és csoportos önismereti lelki tuning, fejlesztés

Plátói kettő...kérdezz-felelek

kerdesek.jpgÖsszegyűjtöttem pár olvasói kérdést, ami úgy tűnik tényleg sokatokat érint. Ezekre válaszolok most és természetesen lehetőség nyílik arra, hogy személyes konzultáció alatt akár élőben Budapesten, akár Skype/Messengeren keresztül segítsek Neked. E-mailben tudsz jelentkezni: takacs.janos.istvan@gmail.com

A KÉRDÉSEK és VÁLASZOK

Mi van akkor, ha teljesen tudatosul benned, hogy "IGEN, ez tényleg az apai minta követése.."?

Többféle lehetőséged van rá, hogy a benned zajló folyamatokat végleg megértsd, átformáld. Csinálhatod egyedül és segítséggel is. Mindkét irányban egyedül kell megélned, cselekedned és formálnod az életed, DE a külső segítséggel annyival könnyebb, hogy a tudatalatti folyamatokat egy külső szemlélő, aki objektíven látja az életed, egyszerűbben tudja támogatni a régi programok felismerését, átírását. Vannak meditációs technikák, légzéstechnikák, elengedési gyakorlatok, fókuszáló gyakorlatok, amelyek több hetes, több hónapos, vagy akár több éves munkával egyedül is segíthetnek, külső behatás nélkül. Ám úgy gondolom (magamból indulok ki), hogy nem csak rám, Rád is érvényes ez a gondolat: "nincs annyi időm és kedvem, hogy évekig vergődjek ebben a rossz érzésben, mintában". Meg amúgy is, ha már felismerted a régi mintáidat, akkor 1000% még inkább piszkálni fogja a gondolataidat, hogy végre megoldjad, továbblépj! Ráadásul azért is sürget minden egyes pillanat, mert több hónap, több év lassú fejlődésed ideje alatt bármi történhet veled, veletek...

Az apai mintázat felismerése már fél siker. A beismerése közelebb visz magadhoz és ahhoz, hogy a régi mintázat helyett egy új mintázatot találj ki magadnak. Ha az apai sémán kívül tudsz olyat találni, ami a rokonságon belül van és sokat láttad, az jó jel, mert akkor kicsit könnyebb azt választani. És később arra cselekedni.

Mikor kapcsol be az az összetevő, amitől túl erős ragaszkodásra váltasz?

lancolat-kotelek-eros-kapocs.jpgJó, hogy ezt megkérdeztétek, mert épp ez az egyik olyan pont, amit egyedül elég nehéz kibogozni, hisz a tudatalatti nyomógombokhoz kapcsolódik és mint olyan, tudatosan nem hozzáférhető. Más tudatállapot, vezetés szükséges ahhoz, hogy feltérképezd ezt a részt.

Mindenkinél máskor kapcsol be a ragaszkodás és erősebb kötődés. Van, aki szinte már az elején rákapcsolódik a másikra. Van, aki akkor erősít rá, amikor azt érzi, hogy elveszítheti. Mindenesetre itt két szinten zajlik a történet. Egyikben magadnak gyártasz válaszokat, történeteket, víziókat, amelyekben kettőtök története folyik. Ezzel kötögeted, szorítod a kapcsolatot...A másik szál kívül van a való világban, ahol a belső párbeszédhez képest valami más van. Kettősség és emiatt félelmek alakulnak. A félelmek pedig erős ragaszkodást szülnek...

Nem egyszerű dolog vágyakozással, szerelemmel, vonzódással telve objektíven látni. Ezért van az, hogy sokan belesétálnak ebbe a történetbe és nehezen másznak ki.

Hogyan lehet lezárni? Egyáltalán le kell zárni?

elengedes-kell-nem-kell-tedd-meg.jpgEgytől egyig minden problémára jellemző az a lelki tulajdonság, amit korábban sokszor említettem már: amit le KELL zárni, azaz magadra akarsz erőltetni, kényszeríteni és zárnád már...az még inkább erősödik. Egyszerű magyarázat van rá: amire figyelsz, az virágzik. Ha valamitől szabadulni akarsz, akkor azt a valamit erősíted. Ha el akarod engedni, akkor is arra a valamire figyelsz, amit el akarsz engedni. Ha törölni akarod, akkor is arra figyelsz. Tehát mit erősítesz? Az elengedni kívánt témát...

Mi tehát erre a megoldás? Én az elfogadásban, megértésben és mintázatok átformálásában, átírásában hiszek. Ha megérted mit működtetsz és nem adsz többé jelentőséget annak a valaminek, akkor nem lesz energiája tovább élni. Úgy tapasztaltam, hogy könnyebben tudsz továbbhaladni, ha a régi helyett teremtesz egy új "lemezt", egy új mintát = > dönts úgy, hogy észreveszed az új lehetőségeket és irányokat a régiek helyett!

Meddig inspirálhat egy kapcsolat?

inspiracio-felemelo-otletes.jpgEzt csak Te tudhatod. Emberi dolog mérlegelni és szükséges is! Időnként kérdezd meg magadtól, hogy mit ad neked ez az egész. Amíg több pozitív érzést, energiát, szeretetet és inspiráló, motiváló dolog tudsz kivenni, mint amennyire fájdalmas, addig úgyis benne leszel és úgyis lökést ad. Általában akkor kezd el mindenki kifelé kacsintgatni ebből az egész plátói sztoriból, amikor már kényelmetlen, fájdalmas, hiányzik a valódi kapcsolódás.

Tedd fel magadnak a kérdést: mit ad nekem ez a kapcsolat? Felemel? Inspirál még?

Mit lehet tenni azért, hogy ne ismétlődjenek folyton ezek a kapcsolódások és végre valami újat élhess meg? Tehát a régi mintázatok helyett valami új mintázat alakuljon...

Valamilyen önismereti módszerrel kigyomlálhatod magadból a régi mintázatokat. Nálam ez úgy működik, hogy első körben feltérképezzük, kinyomozzuk, hogy hol ennek az egész történetnek a gyökere, honnan jön, mi mozgatja, kihez kötődik, mi dolgotok egymással. Aztán a régi mintákat feloldjuk, visszaadjuk a "tanároknak", és ezután jöhet az új minta kialakítása, teremtése. Ezt követik majd azok a napok, hetek, amíg ez beépül, stabilizálódik, valósággá válik az életedben = megvalósul, új minta alakul. Mások biztosan másképp csinálják, nálam ez jött be és akik engem felkerestek, nekik is bevált. Hatékony, kevés fájdalommal jár + út közben még többet megtudhatsz magadról. Röviden az előbbi kérdésre annyit mondanék: ismerd meg jobban önmagad és a belső működéseid! Ez a kulcs!

Mi van, ha éppen van kapcsolatod, házasságod és ekkor érkezik a plátói? Milyen hatással lehet ez rátok?

platoi-kapcsolat.jpgHa nulla tudatosság van benned, bennetek, akkor elég vad hatással lehet rátok és a kapcsolataitokra. Emberi tényezők miatt van ez így. Amit 1-2-5-X hétig csinálsz, az kötődést hoz létre bennetek. Az érzelmi kötődés pedig energiát von el abból az életedből, amit amúgy eddig éltél. Tehát ha 100 egységnyit figyeltél eddig férjedre/feleségedre, akkor lehetséges, hogy a plátói X betoppanása után ez 50-re csökken. Azaz eléggé szembetűnő lesz, hogy valami nem stimmel. Persze ezt sokan arra fogják - magukat altatva - hogy "OOOOh, vannak a kapcsolatokban hullámhegyek és hullámvölgyek. Ez normális." Altasd csak magad! De minek? Ámítás.

Nem is az a kérdés, hogy van-e ilyen, mert VAN. Az a kérdés, hogy TE HOGYAN ÁLLSZ A BETOPPANÓ PLÁTÓI SZTORIHOZ! Inspiráció lesz csupán? Vagy belelovalod magad? Esetleg tervezel is vele? Ha észnél vagy és még az időnként felbukkanó csalogató, sziszegő csábító kígyótól is szabadulni tudsz, akkor még vérfrissítést is hozhat egy-egy ilyen izgalmas lenge szellő. HA...

Itt hangsúlyos a "HA" szó. Amit eddig rajtatok láttam, az leginkább egy beleúszás volt, bűntudattal, félelmekkel, bizonytalansággal és reménykedéssel. Ezek is mintázatok.

Az inspiráló kapcsolatok tényleg hozhatnak friss energiákat a meglévő kapcsolatodba. HA használod. HA ERRE HASZNÁLOD. Ha tanulsz belőle és megfigyeled mit akar mutatni, akkor rájöhetsz mi hiányzik jelenleg.

Ha megfigyeled az inspiráló kapcsolatot, azaz ráébredsz a plátói kapcsolatod jelentőségére, akkor friss szellőt, újító energiát hoz a meglévő kapcsolatodba, házasságodba. A kívülről érkező inspiráló plátói X MINDIG rámutat a belső hiányosságokra, vágyakra...Miért? Mert behívtad, mert vágytál rá...TE KÉRTED ŐT és Ő KÉRT TÉGED.

inspiracio-kereses-talalas.jpgKíváncsi vagy a folytatásra?
Érdekelnek további izgalmas nézőpontok, lélekfejtegetés és belső nyomozások?

Kövesd be az oldalam, és biztos mindig értesülni fogsz a legfrissebbekről!

Köszönöm a figyelmet és tudod hol találsz, ha szükséged lenne belső útmutatásra, kísérőre a tudatalatti világodhoz, előző életeidhez!

Jani >>> takacs.janos.istvan@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdolokes.blog.hu/api/trackback/id/tr7014363497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ha kezdő lökés kell...

takacs-janos-istvan-tudatalatti-detektiv-profil.jpg

Jani vagyok. (Takács János István, TJI, Zen) Természetgyógyász-kineziológusként kezdtem 2001-ben és azóta segítem az engem felkereső embereket. Azóta folyamatosan kutatom, fejlesztem módszereimet, hogy a lehető leghatékonyabban kísérhessem a fejlődés, gyógyulás, tanulás útján azokat, akik erre vállalkoznak, bejelentkezve hozzám. Az egyéni és csoportos foglalkozásokon kívül életcélom és hivatásom átadni azt a lelkesedést, látásmódot, tiszta szeretet érzését, nyitottságot, motiváltságot, amit születésem óta hordozok és fejlesztek. Ezért írom ezt a blogot is :)

TEHÁT: Ha kezdő lökésre van szükséged, keress fel, szeretettel várlak!

ITT JELENTKEZZ BE LELKI FOGLALKOZÁSRA:

takacs.janos.istvan@gmail.com

ITT REGISZTRÁLJ ÖNISMERETI FOTÓZÁSRA:

tjicasting@gmail.com

süti beállítások módosítása