Takács János - Gyakorlati Önismereti Foglalkozások

Egyéni és csoportos önismereti lelki tuning, fejlesztés

NEM ÉRDEKEL és MI VAN, HA...
Nem érdekel mit mondanak mások arról, hogy HOGYAN NEM LEHET dolgokat megcsinálni.
Mi van, ha másképp is lehet, mint ahogy eddig hittem?
Sokat beszélgettünk már itt és más felületeken is arról, hogy ki hogyan csinálja, mit csinál, mit lehet, mit nem lehet, mi az, ami biológiában tanult tudás és mi az, ami totál ellene megy, mi az, ami tudományos és mi nem...
A fenti módszerrel gyakran kiakasztom az embereket, mert a megszokottat követik, amit a szülők, tanárok, szakemberek tanítottak és amit rendszeresen programoznak is belénk reklámokkal, hirdetésekkel, újságcikkekkel, filmekkel stb.
A "mi van, ha...?" kezdetű kérdésekkel egy olyan dimenzióváltást lehet létrehozni a tudatunkban, ami a kíváncsiság puha ágyán elutaztat minket a megszokott életből a szokatlan, fura és ismeretlen világába. Gondolj csak bele hogy működünk mi emberek. Amit naponta csinálunk, gyakorlunk, arra vagyunk ráfókuszálva és szinte biztos, hogy az újdonságokat nehezebben vesszük észre, aminek egyszerűen az az oka, hogy nem oda figyelünk. Lefoglal a puszta létezés, a család, gyerekek, munka, és kisebb-nagyobb problémák...

A valóság az, hogy amikor tudatos szexualitásról beszélünk, akkor ahhoz egy nagyon fontos tényező szükséges, méghozzá az idő. Időt kell rászánni, amikor MEGÁLLOK, FIGYELEK, KÍVÁNCSI NYITOTTSÁGGAL LÉTEZEM, majd felteszem a varázskérdést: "mi van, ha többet is képes vagyok megélni, mint amit eddig elhittem?"
A testem a születésem után úgy növekszik, ahogy beprogramozták a DNS-be, azaz a génjeimbe. Ezt tanították. Ezen kívül hatással van rám a környezet, a családom gondolatai, hagyományai, hitrendszere és persze ezzel együtt a nyitottságai és zárt, korlátozó gondolatai is...Ez után ahogy tovább növekedtem jött az óvoda, iskola, felsőbb oktatás tanítói, pedagógusai, egyéb tanfolyamok, képzések szakemberei. Mind mind sajátságos hitrendszerrel jöttek elém, amivel formálták a belsőmet. Volt, amelyik ütközött az enyémmel és volt, amelyik inspirált, még inkább kinyitott és felszabadított...
Amikor azt mondom, hogy "mi van, ha sok más dolog is létezik, mint amit eddig igaznak hittem?" azzal valójában egy olyan buborékból lépek ki, amit eddig a világomnak hittem. Azaz kimondatlanul is, de azt hittem, hogy ENNYI a világ. Az izgalmas ebben az, hogy valójában mindannyian kisebb és nagyobb buborékokban tengetjük életünket. Ebből van, aki kilát és van, aki nem..és van, akinek átszűrődései vannak. Van, akinek átlátszó a bubija és van, akinek totál sötét, korlátolt.
Sok kis barba-buborék jön-megy, tapasztal és igyekszik a saját világába rántani a másikat, vagy épp elítélni, hülyének nézni, esetleg ellenkezőleg: az égig magasztalni a másik "világát"...
Amikor a "mi van, ha..." kezdetű kérdésekkel ebből ki merünk lépni, akkor új dimenziók nyílnak meg. A szexualitás területén IS érdemes használni, gyakorolni, figyelni ezeket, de létezésünk BÁRMELY részén működik.
Öngyógyításban, önfejlesztésben IS.
belso-fokusz.jpgHa bármikor azt mondaná a belső (vagy külső) hang, hogy "DE ez nem így működik és ez szembemegy a tudósokkal, tudománnyal, biológiával bla bla", akkor ne higgy ennek a hangnak, vidd tovább a gondolatot, hogy "de mi van, ha..."
Valójában rengeteg olyan terület létezik a világunkban, ami azért tart ott, AHOL, mert a terület kutatói ragaszkodnak régi elméletekhez, hitrendszerekhez és sokszor túl nagy macera lenne mindent borítani az új igazság nyilvánosságra hozatalához.
pl. ha te kapnál egy nemzetközi díjat egy elméletért, amit JELENLEG a tudomány igaznak vél, majd 2-3 évvel később rájönnél, hogy amiért díjat kaptál, az téves... mit tennél? Kiállnál a világ elé, hogy "bocsi, visszaadom az 1milla dollárt és az elismerő papírost, díjakat..." Vagy nem?
Sok mindennel így van.
Amikor rossz kapcsolatokban élünk, ott is ugyanez van. Nehéz kimondani és beismerni a tévedést, mert az változásokkal jár, visszavonhatatlan változásokkal.
A szexuális fejlődésünk is ilyen. Ha elindulsz befelé, magad felé és gyakorolsz, az visszafordíthatatlan lavinát indít el a régi fájdalmas emlékeket is felhozhatja, valamint csodálatos megéléseket IS hoz. A kíváncsiság kapuja MINDENT megnyit "jót és rosszat" egyaránt �
Mit szóltok ehhez?
Milyen lehetőségek lehetnek ebben?
Szép napot,
Jani

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdolokes.blog.hu/api/trackback/id/tr1218066070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ha kezdő lökés kell...

takacs-janos-istvan-tudatalatti-detektiv-profil.jpg

Jani vagyok. (Takács János István, TJI, Zen) Természetgyógyász-kineziológusként kezdtem 2001-ben és azóta segítem az engem felkereső embereket. Azóta folyamatosan kutatom, fejlesztem módszereimet, hogy a lehető leghatékonyabban kísérhessem a fejlődés, gyógyulás, tanulás útján azokat, akik erre vállalkoznak, bejelentkezve hozzám. Az egyéni és csoportos foglalkozásokon kívül életcélom és hivatásom átadni azt a lelkesedést, látásmódot, tiszta szeretet érzését, nyitottságot, motiváltságot, amit születésem óta hordozok és fejlesztek. Ezért írom ezt a blogot is :)

TEHÁT: Ha kezdő lökésre van szükséged, keress fel, szeretettel várlak!

ITT JELENTKEZZ BE LELKI FOGLALKOZÁSRA:

takacs.janos.istvan@gmail.com

ITT REGISZTRÁLJ ÖNISMERETI FOTÓZÁSRA:

tjicasting@gmail.com

süti beállítások módosítása