Takács János - Gyakorlati Önismereti Foglalkozások

Egyéni és csoportos önismereti lelki tuning, fejlesztés

Traumák hosszútávú hatásai - azaz a VALÓDI OKOK

Mindig is kerestem, gyerekkorom óta kerestem a valódi okokat, a mögöttes válaszokat, hogy mi miért történik, és valahogy zsigerből éreztem, hogy mi az, ami tényleg egy OK és mi az, ami csupán egy OKOZAT, azaz egy régi történet következménye.

Ennek a belső keresésnek, kutatásnak köszönhetem, hogy rám talált a kineziológia valamiért 1999 és 2000 környékén. Bár alapvetően masszázs és mozgás terapeuta akartam lenni, de amikor belekóstolhattam és megtanulhattam a One Brain alap eszközeit és gyakorlatát, akkor egyből hatalmas kapuk és lehetőségek nyíltak meg előttem. Feltárult egy teljesen új világ, új nézőpontok és persze kíváncsiságom szomját olthattam...
Ennek már 23 éve és azóta sem untam meg a kereső-segítő életmódot, mert úgy látom a valódi OK feltárása és megértése az egyik és talán megkockáztatom legfontosabb út az önismeretben és testi-lelki betegségek esetében a gyógyulás felé, vagy pontosabban az öngyógyítás felé.
vizeses.jpgBár már évtizedek óta rengeteg tudományos bizonyíték, és több tízezer eredményes vizsgálat van a hátunk mögött (világszerte több ezer kollégával egyetemben), mégis a mai napig sokan kételkednek abban, hogy összefüggés lenne pl. a gyermekkori traumák és a felnőttkori testi vagy lelki megbetegedések között. Sokan gondolják még mindig úgy, hogy semmi köze nincs a kettőnek egymáshoz, hiszen hogyan befolyásolhatná egy olyan emlék a 30-40 éves ember életét, ami mondjuk 1 évesen történt.
Igazából nagyon egyszerű a magyarázat. Egyszerűbb, mint gondolnánk.
Veszem az előbbi példát. Adott egy picike baba - hívjuk Tamásnak - egy éves korát betöltötte, amikor is az apja egyik este egy kissé felöntött a garatra és mikor hazaért, akkor hangoskodva, veszekedve bántalmazta Tamás édesanyját. Nem kellett hozzá sok, "csak" 4-5 kemény szó, hangoskodás, csapkodás, hőbölgés és a kis 1 éves Tamás traumatizálva, sokkolva lett, hiszen a biztonságot, melegséget adó szülei azon az estén ijesztő dolgokat tettek. Tamás ettől a naptól kezdve félt az apjától és bár közelebb került az anyjához, de egy falat emelt maga köré tudatalatt, hogy önmagát megvédje. Ahogy teltek az évek, a falai hatására olyan kapcsolatokat alakított ki, ahol erre a befalazott, traumatizált életmódra rendezkedett be kora gyermekkorában, kiskamasz korában, majd fiatal felnőtt korában is ilyenek lettek a párkapcsolatai. Folyton rettegett attól, hogy rossz apa, félelmetes férfi ő is. Bár akkor már nem tudta, hogy miért fél ettől, hiszen ő kedves, jóindulatú és alkoholtól távolinak tartotta magát. Mégis valahogy rossz érzések borították el, amikor közelebbi kapcsolatba került valakivel.
Amikor először foglalkoztam vele és elkezdtük feltárni Tamás múltját, akkor azonnal kiderült, hogy kivel, kikkel azonosult. Magát hibáztatta és félt, hogy ő maga is ilyen emberré vált, mint a szülei, akik egyik pillanatban még aranyos, kedves, szerető emberek, másikban alkoholszagú üvöltő és csapkodó sárkányok. Nincs biztonság, nincs kiszámítható kedvesség. Nincs hova bújni, ha a legközelebbi emberek is ilyenek.
Tamás olyan tárgyakhoz kezdett el ragaszkodni, ami számára a biztonságot adták. Vásárolt, gyűjtögetett, folyton bütykölt valamit, hogy addig se kelljen a valósággal és a mély fájdalmaival törődnie. Ezt találta ki magának tudatalatt, hogy megvédje a kicsi, belső énjét, aki valójában szeretetre vágyott csupán, egy ölelő biztonságos és meleg fészekre, ahol megvédik és leveszik válláról azokat a terheket, amelyek nem is az övék.
Ezt a szüleitől nem kapta meg, mert ők is traumatizált gyerekek, majd felnőttek voltak. Saját magának kellett sok sok belső utazás és ok-nyomozás útján rájönnie arra, hogy honnan jött és mi miért tesz, vagy érez úgy, ahogy.
EZÉRT szeretek kineziológia és hasonló belső módszerekkel dolgozni, OK-nyomozó és jövőtérképező, vagy épp múlt kutató utazásokat vezetni, mert rengeteget tudok segíteni abban, hogy az egyéni és csoportos, társadalmi szinten folyamatos legyen a régi mintázatok átírása. Igen, úgy látom a világunk akkor tud egyre szebb és élhetőbb hellyé változni, ha képesek vagyunk felismerni, hogy milyen traumák értek bennünket, és hajlandóak vagyunk egyénileg foglakozni, szembenézni, elfogadni majd feldolgozni ezeket.
Ezt nevezem tudatosságnak...
Tehát összefoglalva: felismerni, hogy baj van, majd kíváncsian elindulni és feltárni a valódi okokat, amihez fontos lesz a hajlandóság, bátorsággal szembenézni azzal AMI VAN, és persze elfogadni, hogy EZ VAN. A feldolgozás folyamata pedig eljuttat téged is, engem is és persze idővel a teljes társadalmunkat ahhoz, hogy gyógyuljunk és megnyíljunk a friss energiák, lehetőségek felé �
Ha úgy érzed szimpatikus, amit csinálok és fontosnak érzed megismerni életed valódi okait, akkor keress meg privát üzenetben, szeretettel várom! Megbeszéljük a részleteket és hogy miben segíthetem a belső utad, miben kísérhetlek �
Csodás napot kívánok!
Jani

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdolokes.blog.hu/api/trackback/id/tr6218066058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ha kezdő lökés kell...

takacs-janos-istvan-tudatalatti-detektiv-profil.jpg

Jani vagyok. (Takács János István, TJI, Zen) Természetgyógyász-kineziológusként kezdtem 2001-ben és azóta segítem az engem felkereső embereket. Azóta folyamatosan kutatom, fejlesztem módszereimet, hogy a lehető leghatékonyabban kísérhessem a fejlődés, gyógyulás, tanulás útján azokat, akik erre vállalkoznak, bejelentkezve hozzám. Az egyéni és csoportos foglalkozásokon kívül életcélom és hivatásom átadni azt a lelkesedést, látásmódot, tiszta szeretet érzését, nyitottságot, motiváltságot, amit születésem óta hordozok és fejlesztek. Ezért írom ezt a blogot is :)

TEHÁT: Ha kezdő lökésre van szükséged, keress fel, szeretettel várlak!

ITT JELENTKEZZ BE LELKI FOGLALKOZÁSRA:

takacs.janos.istvan@gmail.com

ITT REGISZTRÁLJ ÖNISMERETI FOTÓZÁSRA:

tjicasting@gmail.com

süti beállítások módosítása