Takács János - Gyakorlati Önismereti Foglalkozások

Egyéni és csoportos önismereti lelki tuning, fejlesztés

Szerelem és látomás az álmokban I.

Vajon hányan foglalkoznak az álmaikkal és azok jelentésével? Vajon téged, kedves olvasó érdekel, hogy mit jelent, amit álmodtál? Vagy csak akkor, ha használni akarod, vagy valamiért megmozgatott benned valamit? Érdekes, hogy sokan nem igazán tudatosítják magukban, hogy amit éjjel az álmukban tesznek, az tulajdonképpen a hétköznapi életük egy szimbolikus vetülete. Tehát amit hétköznap megéltél a múltban, jelenben, vagy épp érzed hogy következik, esetleg félsz tőle, az mindegyik megjelenhet álom formájában. Az álom egy rettentő gyors tevékenység, sokkal gyorsabb és hatékonyabb műveleteket lehet végrehajtani, mint itt éber állapotban. Ennyire lelassítja az embert, ha nyitva van a szeme és jön a sok-sok inger a világból? Igen.

almok1.jpgÉrdekes eszköz és egyben útvesztő is az álom, hiszen ha belegondolsz milyen sokféle álom van, akkor hirtelen el is bizonytalanodhatsz - akarom én ezt??? Így se egyszerű az élet, még bonyolítsam az álmokkal?

Nem muszáj bonyolítanod semmit. Ez a cikk és a többi is azoknak szól, akik úgy gondolják, hogy a megértés sokkal inkább egyszerűbbé teheti az életét, mint a tudatlanság. A tudás felelősség és IGAZ, egy időre bonyolíthatja az életed. De az én saját tapasztalatom (és sok más ember tapasztalata is) azt mutatja, hogy jobb tudni, mint nem...

Lássuk csak milyen álmokat ismerek:
alom-szem.jpgHa a tartalmát nézzük, akkor léteznek olyan álmok, melyek valóság tartalmúak és segítenek abban, hogy fel tudd dolgozni a benned zajló eseményeket, emlékeket stb. aztán léteznek olyan álmok is, melyek teljesen irreálisnak tűnnek, mintha teljesen megkattantál volna. Ezek az irreális álmok szimbolikus tartalommal és jelentéssel bírnak és egy hozzáértő elég hamar meg tudja fejteni, hogy miért álmodtál ilyeneket. Irreálisnak azokat az álmokat nevezzük, ami elrugaszkodik a valóságtól és látszólag semmi köze a valódi életedhez. Attól, hogy nem valóságos amit álmodban látsz, az még messze nem jelenti azt, hogy nincs köze hozzád és ez csupán egy kalandos éjszaka agyszüleménye.

Nem tudom példákkal megcáfolni, hogy létezik olyan álom, amit TE ÁLMODSZ, de mégse kötődik hozzád. Ha te álmodod, akkor az rólad szól, te vagy benne, a te érzéseid, gondolataid. Azaz TE :)

Léteznek múltat feldolgozó álmok és léteznek jósló, azaz a jövődről szóló álmok. Ezek is lehetnek élesek és valóságosak, sőt sokszor be is következhetnek, hisz épp ezért jósló. De épp azért érdemes mélyebbre mászni az álmok elemzésében és az önismeretben, hogy rájöjj, az álmok üzennek neked és ha nem is jósló álmod volt, de az biztos, hogy rólad árulkodnak, azaz lehet épp a félelmeidet látod álom formájában. Igyekszik az agyad, a tudatalattid valamilyen megoldást találni, hiszen a belsődet foglalkoztatja valami.

szerelmes-alom.jpgMostanában sokat boncolgattam a szerelem, párkapcsolat, házasság és lélektárs témaköreit, most egy picit ebből a nézőpontból is megvizsgáltam az álmokat. Mivel sokszor megkerestek azzal is engem levélben, hogy álmodtok valamit és az mit jelent, hogyan kötődik a kapcsolatotokhoz, egyáltalán kötődik-e, ezért én is belegondoltam most, hogy talán erről is érdemes lenne többet beszélgetni. Az álom mindig egy kivetülése annak, amit valójában érzel a másik iránt. Az álomból nem a közös kapcsolatotokra lehet első sorban utalásokat kapni, hanem sokkal inkább arról, hogy az álmodó hogyan vélekedik a kapcsolatról. Tehát ha TE ÁLMODSZ valamit a párkapcsolatodról, házasságodról, barátságodról stb., az nem jelenti azt, hogy az álom tartalma a valóságban is úgy van. Ez ehelyett azt jelenti inkább, hogy TE, mint álmodó mit gondolsz és mit érzel erről az egészről. Tulajdonképpen azt mutatja meg az álom, hogy miképp éled meg a kapcsolatotokat. Megjelenhetnek az álomban elfojtott vágyak, hiányzó érzések, vágyakozás bizonyos tulajdonságok iránt, vagy olyan dolgok felé, ami a valós életedben nincs ott és már rettentő régóta hiányos. Mutathatja azt is, hogy jelenleg be vagy zárkózva és azt is, hogy nem vagy őszinte magadhoz.

alom-seta.jpgAz álom azt is megmutatja, hogy a konfliktusokat hogyan kezeled (persze ehhez tudni kell hogyan viselkedsz a hétköznapokban). Mivel te tudod hogy élsz ébren és látod hogy élsz álmodban, össze tudod hasonlítani. Érdekes játék elgondolkodni azon, hogy mi az igazság abból, amit éjjel láttál alvás közben.

Aztán azt is érdemes megnézni, hogy a különféle szereplők hogyan viselkednek, milyen érzést váltanak ki belőled és ez hasonlít-e a valódi énjükhöz, ahogy éber állapotban viselkednek veled. Igen? Akkor elég tisztán álmodsz és elég tudatos lehetsz. A legtöbb ember egyébként nem ennyire tudatos, hanem inkább szimbólumokkal teli álmokat teremt magának, amit aztán másnap akár a fejéhez is vághat a másiknak, hogy "bezzeg álmomban is ezt és ezt csináltad, és ugye megmondtam, hogy te mekkora egy szemét vagy..." Ha valaki álmodban szemét, az nem jelenti azt, hogy a valóságban is az. Érezheted azt a valóságban, érezheted azt is, hogy átvernek, hazudnak, megcsalnak stb., de az, hogy te mit érzel, az csupán szubjektív, azok a te érzéseid. Érezheted magad úgy is megcsalva, vagy megbántva, hogy közben a valóságban annak ezred része sem történik meg. Ezt ráadásul a félelmek és az álmok erősíthetik is.

alomcsapda.jpgAmikor azt írtam, hogy az álmok segítenek megoldani a hétköznapi problémákat (múlt, jelen, jövő), akkor erre is utaltam: hisz amikor irreálisan erősödik a félelem, fájdalom és a hiszti, akkor hamarabb eleged lesz, tehát hamarabb eljutsz odáig, hogy megoldjad a dolgaidat!

Hamarosan folytatom a "mit keres a lélektársam az álmaimban?" témával, addig is kíváncsi vagyok mit szóltok a témához és volt-e már olyan álmotok, amit igyekeztetek megfejteni, de nem sikerült, esetleg sikerült és tovább is gördült szépen az életetek?!

Szép estét kívánok!

TJI, a Tudatalatti Detektív

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdolokes.blog.hu/api/trackback/id/tr155459015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ha kezdő lökés kell...

takacs-janos-istvan-tudatalatti-detektiv-profil.jpg

Jani vagyok. (Takács János István, TJI, Zen) Természetgyógyász-kineziológusként kezdtem 2001-ben és azóta segítem az engem felkereső embereket. Azóta folyamatosan kutatom, fejlesztem módszereimet, hogy a lehető leghatékonyabban kísérhessem a fejlődés, gyógyulás, tanulás útján azokat, akik erre vállalkoznak, bejelentkezve hozzám. Az egyéni és csoportos foglalkozásokon kívül életcélom és hivatásom átadni azt a lelkesedést, látásmódot, tiszta szeretet érzését, nyitottságot, motiváltságot, amit születésem óta hordozok és fejlesztek. Ezért írom ezt a blogot is :)

TEHÁT: Ha kezdő lökésre van szükséged, keress fel, szeretettel várlak!

ITT JELENTKEZZ BE LELKI FOGLALKOZÁSRA:

takacs.janos.istvan@gmail.com

ITT REGISZTRÁLJ ÖNISMERETI FOTÓZÁSRA:

tjicasting@gmail.com

süti beállítások módosítása