Takács János - Gyakorlati Önismereti Foglalkozások

Egyéni és csoportos önismereti lelki tuning, fejlesztés

Keresni kell, vagy megtalál magától? 1. rész

Rövid válaszom: IGEN és NEM. Azt hiszem tágabb értelemben és messzebbről kell ezt a témát vizsgálgatni ahhoz, hogy igazán bölcs választ adjunk a kérdésre. Írni fogok egy-egy példát a címben említett kérdésre, amennyiben a válaszunk IGEN. És arra is, ha NEM...

Gatyába ráznád végre a kapcsolataidat, párkapcsolati választásaidat? Válaszokat szeretnél, hogy miért tartasz itt és mit tehetsz, hogy ez megváltozzon?

Akkor keress fel kérlek e-mailben: takacs.janos.istvan@gmail.com

Nagy levegő, sóhajtás, kifúj...Az első részben a keresésre fogok írni 1-1 valós történetet, 1-1 kliensemtől. A második részben arról fogok mesélni, hogy mi a teendő, mit lehet tenni, hogy ez változzon, milyen kiút van, lehetőségek, nézőpontok, amelyek megnyitják az elménket, a lelkünket és szívünket = és természetesen a kapcsolatainkra is pozitív hatással vannak.

business-womens-day1.jpgMivel a valóságból hozom a példát, ezért a szereplő(k) nevének módosításával teszem ezt. Képzeljünk el egy romantikus gondolkodású lányt, hívjuk mostantól Ritának. Rita mindent a kezében tart, szeret irányítani, kellemes helyen lakik, épp utolsó törlesztőit fizeti saját kis lakásához, szuper munkahelye van, ahol több embert vezet, irányít, vezetői pozícióban. Gyerekkorától kezdve azt tanulta meg édesanyjától is, hogy erősnek kell lenni és akkor teszi a legjobbat magával, ha nem engedi ki kezei közül az irányítást...

Ritának már-már ideális, irigylésre méltó élete lenne, ha a párkapcsolati területén is tele lenne pozitív tapasztalatokkal, de az élete nem erről mesél.

Milyen mintázatot láttam nála, mit kutattunk ki?

Rita szerint keresni kell, kézben kell tartani mindent, mert így lesz olyan férfi, akit ő valójában a fejében kitalált, amelyet akar, ami számára a boldogságot hozná. Milyen férfit képzelt el magának? Jómódú, intelligens, magas, sötét hajú, saját felépített, stabil egzisztenciával, saját házzal és autóval stb. Tehát olyan dolgokat sorolt fel magának, amely leginkább a külsőségeken alapszik. Ezeket nagyjából meg is kapta, de még az ötödik ilyen kapcsolata után sem jött rá arra egyből, hogy teljesen mindegy mit fogalmaz meg magában akarattal, ésszel, foggal-körömmel irányítva, az élet mindig odateszi azt a részt, amire nem gondol. Illetve pontosítok:

Az élet mindig odateszi azt, amire tudatosan nem gondolsz. A tudatalatti erős teremtő és hatalmas erőket mozgat

A tudatalattink egy olyan rendszer, amelybe tudatosan nem látunk bele. Ha figyeljük a cselekvéseinket, elemezzük, meditálunk és mélyebb önismereti munkát végzünk a belsőnkben, akkor feltárhatjuk. Az egyszerű tudati programozásokkal, amit Rita is csinált, azzal nem fog tudni senki egészséges párkapcsolatot teremteni. A munkában segíthet, az edzésben segíthet, a fizikai dolgokban segíthet...De vannak az életben olyan területek, ahol kifejezetten ellenségeddé is válhat az egész. Ilyen terület még a szexualitás / orgazmus és öröm megélésének területe (erről majd egy másik cikkben írok hamarosan), ahol a férfinál és nőnél is akadály lehet a folyamatos kontroll és rágörcsölés. Egy olyan terület, ahol épp az elengedés, felszabadulás és természetesség hozhatja meg a valódi örömöket. A párkapcsolati teremtéseknél ugyanez a helyzet.

Tehát összefoglalva: Ritánál egyértelműen látszik, hogy a sok tervezés, kontrollálás, irányítási vágya erősen megakadályozta abban, hogy boldog lehessen. Főleg azért, mert feladatnak vélte ezt is. Feladatnak, amelyben a végeredmény ritkán az, amit elvár. Sőt nála konkrétan 0 siker volt és nem csak azért, mert tökéletességre törekszik, hanem azért, mert az alapvető kapcsolati célokat bele sem fogalmazta a vágyaiba, céljaiba... Plusz azért is, mert a sikertelenségeinek a vége a csalódás lett. Kudarc, szomorúság és haragos dühöngés. Majd ettől még jobban bekeményített, hogy legközelebb erősebben odateszi magát, még jobb lesz, még szebb, még okosabb, még csinosabb, még kívánatosabb, amit aztán nem lehet majd kihagyni. Persze ez egy ördögi kör, mert se a célmeghatározás, se a kisugárzott energiája nem a nyugodt kellemes hölgy arcát mutatta, hanem egy olyan nőt, akitől 1-2 pillantás után a férfiak nagy többsége menekül. Kívülről meg mások azt mondják rá, akik nem figyelnek eléggé: nem tudjuk mi lehet a gond, hisz annyira sikeres, ügyes, csinos...és mégis ilyen rosszul választ, ilyen magányos?!

Ritával azóta csodás változások történtek, mert feltártuk a mögöttes motivációkat, sérüléseket, fájdalmakat. Hetekre megborult az élete emiatt, de ez természetes jelenség ilyenkor. A változtatás, önismereti fejlesztés az élet minden területén hatással lesz ránk, így Ritával is ez történt. De azóta mondta, hogy az első napokban azért erősen elbizonytalanodott, mert nem tudta mi lesz, hogy lesz, féltette az életét, munkáját, és mindent. Tulajdonképpen hinnie kellett egy olyan mintázatban, amit ő még soha sem tapasztalt meg. Új terület, komfortzónán kívül. Bevállalta...mert ez a mintája is ott volt: erő és kitartás. Van, amikor az önpusztító makacsságot sikerül épp hátszélnek használni és a fejlődés mellett használni.

romantikus-lany.jpgLássunk egy másik történetet, Katiét. 30-as évei elején jár és ő abban hisz,  hogy nem kell keresni, hanem elegendő, ha csak úgy élünk, tesszük a dolgunkat, aztán majd jön, ha úgy kell lennie...Hisz a sorsban, hisz egy felsőbb erőben, aki irányítja, előre "megírja" a személyes történetünket és így felesleges is azon gondolkodni, hogy ezt akarom vagy azt akarom, mert úgyis azt kapjuk, amit megérdemlünk és arra haladunk, amerre az égiek akarják, hogy haladjunk.

Direkt nem fogok itt most vallási, és egyéb dolgokba belemenni, mert elvinné a figyelmet más irányba, hisz van aki egy konkrét Istenben hisz, van aki több Istenségben és vannak olyanok is, akik csak önmagukban, sőt olyanok is, akik "névtelenül" csak úgy az Univerzumban. Erről is mesélek majd egy másik történetben, mert fontosnak tartom megosztani a saját tapasztalataimat.

Kati megtalált már évekkel ezelőtt, hogy segítsek neki, mert így 33 évesen már ideje lenne végre egy normális kapcsolatot "varázsolnia", de valamiért nem akarják az égiek, hogy neki ez összejöjjön.
"Biztosan valami rosszat tettem, biztos bántottam és kihasználtam a férfiakat előző életemben, vagy valami remete lehettem és most ennek a levét iszom..."

Kati úgy érzi bünteti őt az élet, a sors és ő egy áldozata ennek az egész földi létnek. Így olyan dolgokat csinált eddig, amellyel ő tett a legtöbbet másokért. Pl. tepert a férfiak után, kiszolgálta őket a magánéletében és a munkahelyén is. Mindez mögött a bűntudata állt, amelyet próbált az ilyen cselekvéseivel feloldani, mintha az emberiséget és az "isteneket" ki kellene engesztelnie...

Ezzel tulajdonképpen mire is fókuszált Kati?

Arra, hogy bűnös és arra, hogy tennie kell azért, hogy szeressék, mert ő így alapvetően nem szerethető...hisz rossz, rosszat tett, elfogadhatatlan ember. Sőt még egy fontos dolog is ott van a célkeresztjében: egy rajta kívülálló megfoghatatlan erő, amelyik uralkodik felette. Egy erő, amelyet Univerzumnak, Istennek, vagy felsőbb erőnek is nevezhetünk...és csak azt tudhatja, amit ő maga gondol erről az egész történetről. Nem tudhatja, hogy mi zajlik valójában, de ragaszkodik ahhoz, ami a saját fejében van erről az egészről. Amit vagy maga talált ki, vagy már így tanulta a szüleitől, nagyszüleitől...vagy ki tudja kitől. A lényeg, hogy igaznak véli, igaznak fogadta el. Kata hatalmas jelentőséget tulajdonít egy olyan erőnek, amely SZERINTE büntető és haragtartó...

A foglalkozásaink hatására elkezdett másképp gondolkodni és rájött, hogy rengeteg lehetősége és nézőpontja van még, amit számításba sem vett és sok-sok AHA élménnyel lett gazdagabb ezáltal. Ketté kellett szednünk a bűntudat élményét és a párkapcsolati teremtéseit, mert a feldogozatlan "bűn" érzése beárnyékolta az egész életét. Folyamatosan félelemben élt és ez alapján ítélte meg magát, hogy ő ezt megérdemli. Mintha nem lenne választása. Ezen kívül javasoltam neki, hogy kezdjen el olvasni, tanulni a test-lélek témájában, akár eljöhet hozzám is és beszélgetünk, meditálunk, tanítom arra, hogy hogyan működik a világ, mit jelent a karma, mit jelent a teremtés, milyen íratlan szabályok vannak, milyen szellemi és fizikai törvények vannak és még sorolhatnám. Ezek azért fontosak, mert az életünk alapjáról beszélünk.

A hitrendszereink befolyásolnak MINDENBEN. Ezért nem mindegy milyen programokat, mintázatokat működtetünk tudatosan vagy a tudatalattinkból...

A következő részben arról fogok mesélni, hogy mit lehet tenni, hol az arany középút, egyáltalán van-e ilyen, létezik-e mindenkire érvényes szabály, minta? Hogyan fejleszthetjük magunkat? Hogyan szoktathatjuk hozzá magunkat új mintázatokhoz? Merre a kiút?

Szép napot kívánok és figyeld a kiírásaimat, mert nem kell sokat várni a következő cikkemre :)

Ha bármi kérdésed van, írj privát üzenetben Facebookon vagy e-mailben!

Szeretettel: Jani

És emlékezz, ha szeretnél bejelentkezni hozzám tanulni vagy belső önismereti nyomozásra, fejlesztésre, akkor írj itt e-mailben: nyomozas@tudatalatti-detektiv.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdolokes.blog.hu/api/trackback/id/tr9514916088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ha kezdő lökés kell...

takacs-janos-istvan-tudatalatti-detektiv-profil.jpg

Jani vagyok. (Takács János István, TJI, Zen) Természetgyógyász-kineziológusként kezdtem 2001-ben és azóta segítem az engem felkereső embereket. Azóta folyamatosan kutatom, fejlesztem módszereimet, hogy a lehető leghatékonyabban kísérhessem a fejlődés, gyógyulás, tanulás útján azokat, akik erre vállalkoznak, bejelentkezve hozzám. Az egyéni és csoportos foglalkozásokon kívül életcélom és hivatásom átadni azt a lelkesedést, látásmódot, tiszta szeretet érzését, nyitottságot, motiváltságot, amit születésem óta hordozok és fejlesztek. Ezért írom ezt a blogot is :)

TEHÁT: Ha kezdő lökésre van szükséged, keress fel, szeretettel várlak!

ITT JELENTKEZZ BE LELKI FOGLALKOZÁSRA:

takacs.janos.istvan@gmail.com

ITT REGISZTRÁLJ ÖNISMERETI FOTÓZÁSRA:

tjicasting@gmail.com

süti beállítások módosítása