Takács János - Gyakorlati Önismereti Foglalkozások

Egyéni és csoportos önismereti lelki tuning, fejlesztés

Keresni kell, vagy megtalál magától? 2. rész

Kíváncsi vagy hol vannak az elakadásaid? Miért ilyenek a kapcsolataid?

Írj és megnézzük! Keress fel e-mailben: takacs.janos.istvan@gmail.com

Kis emlékeztető, amit előző részben ígértem...Mit lehet tenni, hol az arany középút, egyáltalán van-e ilyen, létezik-e mindenkire érvényes szabály, minta? Hogyan fejleszthetjük magunkat? Hogyan szoktathatjuk hozzá magunkat új mintázatokhoz? Merre a kiút?

Először is azt hiszem a legfontosabb, hogy mielőtt bármerre magyaráznánk is az egész történetet, sóhajts egy mélyet és határozd el magadban, hogy nyitottsággal, befogadással kezeled, amiket le fogok itt írni. Ez azért fontos, mert szerintem csak így van értelme elolvasni.

Sóhajts egy mélyet és határozd el, hogy kíváncsian figyeled innentől milyen lehetőségeid vannak, amiket eddig nem vettél észre, vagy amire nem gondoltál!

 

eltavolodni.jpgTávolodj el attól, amiben épp vagy, amiben épp élsz! Távolodj el a saját érzéseidtől, történetedtől és figyeld meg mit látsz, milyen vagy, mit teszel!

Eddig hogy csináltad, hogy élted a kapcsolataidat? Választottad? Akartad? Napokig, hetekig tervezgetted, álmodtad a környezetedben lévőket? Vagy jöttek maguktól?

Észre fogod venni, hogy nálad ez hogy zajlott, mi a valódi, mi a valóság...És azt is, hogy eddig miben hittél, mit hittél magadról.

Lássuk én mit gondolok erről. Fejtegettem itt a tervezős, szervezős megoldásokat és a "majd lesz valahogy, mert úgyis meg van előre írva"...

Ha a saját életemet figyelem és őszintén szembenézek azzal, amit eddig láttam, akkor azt mondhatom mindenki magának teremti az összes kapcsolatát. Talán sokan itt mennek félre fejben, mert az "én teremtem" mögött azt hiszik, hogy az azt jelenti, hogy leülök, megtervezem és másnap szembejön, amit terveztem.

A teremtés valójában a gondolatainkban és mintázatainkban alakul, formálódik első körben, és utána valósul meg körülöttünk (vagy bennünk). Amikor van egy elképzelésünk az ideális kapcsolatról, ideális személyről, ideális barátokról, munkatársakról stb. akkor az egy vágy kép. Szinte biztos vagyok benne, hogy az álmodozással nagyon kevés embernek sikerül megvalósítani pusztán a gondolatai által a kívánt, vágyott kapcsolati rendszert.

Ennek egyszerű az oka: mindenkiben élnek a családi minták, sérülések és furcsábbnál furcsa szeretet mintázatok.

Alap szabály - FONTOS

testkod-genetika.jpgAlap dolog a szellemi törvényeknél, hogy a testünkbe, lelkünkbe kódolt mintázatok teremtik az életünket. Amíg nem fedezzük fel azokat, addig a testkódunk által vagy a tudatalattinkból vezérlik a döntéseinket. Ez kicsit olyan, mintha utaznál egy autóval, te vagy a vezető...balra akarsz kanyarodni, de a belsőd egyszer csak jobbra kormányoz. Vagy egy kapcsolati példával: képzeld el, hogy kitalálod magadnak, hogy most elolvasol egy kis rövidke cikket interneten, majd mikor végeztél, akkor lerakod a telefonod és olvasol egy könyvet végre. Szépen végigolvasod a cikket, majd meglátsz egy ajánlót...és azt is elolvasod, eltelik még 10-15 perc és már az ötödik cikknél tartasz, amikor is elkalandozásod eredményeképp rátalálsz egy olyan emberre, aki első pillantásra megtetszik, ráadásul ugyanarra az eseményre hivatalos ő is, amire te is tervezel elmenni. Mennyire érdekes nem? Olvasni akartál, de a belsőd elkalandozott és tudattalanul elhajóztál más vizekre...amit tudatosan nem is akartál. Mégis ott van, előtted, egy lehetőség, egy út...amit nem terveztél. Isteni beavatkozás? Szerencse? Véletlen? Sors akarta így? Vagy a tudatalattid teremtette?

Erre kétféle válasz létezik: egyiket a megérzéseid adják meg, a másikat pedig utólag megtudod, mikor már elmentél az eseményre, találkoztál a kiszemelt emberrel és elindult köztetek valami (vagy épp semmi). Így vissza tudod nézni utólag, hogy mi történt, mi ez, mit érzel, mire hasonlít....karmikus-e, ismétlődik-e stb.

Mi akadályoz leginkább?

A legnagyobb akadályok a túltervezés és a tévhitek...

agyalas.jpgA túltervezés tulajdonképpen egy vég nélküli agyalás, amiben azt fejtegeted magadban, hogy milyen kapcsolat kellene, hogy kellene csinálni, mit rontottál el, milyennek kellene lenned, mit tehettél volna 2 éve, 8 éve..és még sorolhatnám. Olyan agyalás, ami elvisz a valóságtól, az életedtől, a jelentől és mindentől. Irreális...

A tévhit pedig olyan hiedelmek, olyan hitrendszerek, amit magadénak érzel, mert valaki így mutatta neked, valaki elhitette veled tudatosan vagy zsigerből...Ilyenek a szülőktől kapott mintázatok, ilyenek a társadalmi elvárások, vallási és erkölcsi szabályok, sőt a tanáraid, mestereid, főnökeid és minden fontos személy által elvárt és feléd sugárzott minták...Ha a karmát félreérted, az is tévhit. Ha a vallási szövegeket félreértelmezed, az is tévhit és félreteremtést hoz létre... Ha mások érzéseire, meglátásaira hallgatsz folyton a sajátod helyett, az is tévhit felé vezet.

MEGOLDÁS?

Na de kérem szépen, akkor mi a megoldás? - kérdezhetnétek sokan, és gondolom meg is teszitek.. Eddig ez szép és jó, na de mit tegyek? Hol a kiút?

  1. Pontosítsd, hogy jelenleg hogyan teremtesz és miben hiszel!
  2. Keresd meg a valódi okot, ami miatt félrement a történet (tévhit, minták, hitrendszerek)! Ezt lehet egyedül meditációkkal, önismereti gyakorlatokkal, vagy vezetővel, tanítóval, segítővel (pl. hozzám is eljöhetsz emiatt)
  3. Írd össze mi lenne az ideális számodra, ami ALAP és fontos az életedhez, kapcsolati szempontból. Mindent, ami nélkül biztos, hogy nem leszel kiteljesedett és boldog.
  4. Engedd el, kérdd az Univerzumot,  "küldd ki" a világba ezt a kérést! KÉRJ! Ne csak próbáld, hanem KÉRD, tedd meg!
  5. Figyeld meg a következő napokat mi történik veled, körülötted!
  6. Ha úgy látod teljesen más történik, akkor figyeld meg mit teremtesz az összeálmodott helyett, és írd fel!
  7. Na és itt indul az igazi belső munka, amit egyedül is végig lehet vinni (hosszadalmas és kitartó munka kell hozzá) vagy segítővel utána lehet járni, hogy a jelenlegi teremtő erődet áthangoljuk. Tudod, mint a rádió. Ha nem tetszik az adás, akkor tekerd át másik adóra :)

 Összefoglalás - ezt csak azért, mert imádok összefoglalni... :)))

Szerintem önmagában egyik irány sem az igazi. Az sem, ha valaki összevissza túltervez. És az sem, ha totálisan az aktuális "Istenre" bízza az életét. Kevés az az ember, akinek teljesen totálisan tiszta a testkódja, a mintázata ezzel kapcsolatosan. És mint feljebb leírtam - ami több helyen bizonyítást is nyert a pszichológustól kezdve egészen a kineziológusokon át a mindenféle segítő módszerekig - a legerősebb teremtő a bennünk rejlő REJTETT tudatalatti kód. Van ott egy rajz, egy lista benned is, ami megcsinálja a szerinte hozzád passzoló embert, kapcsolatokat. Odateszi mellé még azt is, amit nagyon nem akarsz, mert kérted, hogy "Ezt neeeee! már megint???"

Fókuszálás, önvizsgálat, letisztítás, majd újraprogramozás és elengedés. Röviden ez segíthet ebben a történetben!

Mit szólsz? Mit hozott fel, mikor olvastad? Szerinted hogy van, te hogy látod?

Szeretettel,

Jani

Amennyiben szükséged lenne mélyebb bepillantásra és úgy érzed külső segítséget vennél igénybe, hogy felkutasd a rejtett teremtőidet, mintáidat és új kapcsolati mintákat hoznál létre, akkor keress fel e-mailben: nyomozas@tudatalatti-detektiv.hu vagy takacs.janos.istvan@gmail.com címen!

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdolokes.blog.hu/api/trackback/id/tr9714924426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ha kezdő lökés kell...

takacs-janos-istvan-tudatalatti-detektiv-profil.jpg

Jani vagyok. (Takács János István, TJI, Zen) Természetgyógyász-kineziológusként kezdtem 2001-ben és azóta segítem az engem felkereső embereket. Azóta folyamatosan kutatom, fejlesztem módszereimet, hogy a lehető leghatékonyabban kísérhessem a fejlődés, gyógyulás, tanulás útján azokat, akik erre vállalkoznak, bejelentkezve hozzám. Az egyéni és csoportos foglalkozásokon kívül életcélom és hivatásom átadni azt a lelkesedést, látásmódot, tiszta szeretet érzését, nyitottságot, motiváltságot, amit születésem óta hordozok és fejlesztek. Ezért írom ezt a blogot is :)

TEHÁT: Ha kezdő lökésre van szükséged, keress fel, szeretettel várlak!

ITT JELENTKEZZ BE LELKI FOGLALKOZÁSRA:

takacs.janos.istvan@gmail.com

ITT REGISZTRÁLJ ÖNISMERETI FOTÓZÁSRA:

tjicasting@gmail.com

süti beállítások módosítása