Takács János - Gyakorlati Önismereti Foglalkozások

Egyéni és csoportos önismereti lelki tuning, fejlesztés

Felejtenél, nem felejtenél?! Ez itt a kérdés

torles.jpg"El akarom felejteni..."
"Ki akarom törölni a szívemből, fejemből..."
"Tovább akarok lépni..."
DE nem tudom, nem bírom, lehet még szeretem...?!
-----------------------------------------------------------------------
Ismerős érzés? Jártál már így?
-----------------------------------------------------------------------
Akarod, megerőszakolod magad, kínzod magad, rábeszéled magad...olyan dolgot akarsz magadra erőltetni, amit valójában a lelked mélyén egyáltalán nem szeretnél: végleges törlést...

Szeretek a nézőpontokkal játszani. Ez is egy ilyen történet lesz. A fájdalmas, lehetetlen, tehetetlen párkapcsolatok végeztével erőteljes lábnyomokat hagyhatnak lelkedben...és akár a testkódodban, testedben is. Mindent megteszel, hogy elfelejtsd az exedet. Felforgatod a környezeted, már mindenki unja, hogy te még mindig ugyanott tartasz. Hetek, hónapok, vagy akár évek után is vele álmodsz, rémálmok, vágyálmok, félelmek...Mintha beköltözött volna a lelked legfontosabb szobájába. Abba, ami a boldog párkapcsolatok útjában is áll...

Ilyenkor joggal teszed fel azt a kérdést:

Vajon azért nem tudom elfelejteni, mert ő volt az igazi? Vele kellene lennem, csak elrontottunk valamit? Ő volt az, aki a legjobbat hozta ki belőled. De amúgy a legrosszabbat is. Mélyen érintett, rengeteg húrt pengetett, és olyan távol mentetek együtt, amerre senki mással annak előtte.

Ez egy igazi ragadós és mély csapda.

Az előbbi eszmefuttatással szépen bezártad magad egy ketrecbe. Abba a kalitkába, miszerint "ő volt, aki a legjobbat kihozta...".

A valóság, a puszta VALÓSÁG így szól:

"Ő VOLT, AKI A LEGJOBBAT HOZTA KI BELŐLED...
EDDIG. EDDIG."

 

agy-borton-ketrec.jpgEz az ELSŐ, ami elkezd kihozni ebből a sötét gödörből. Azzal az egyszerű nézőpont váltással, ami az "eddig" szócskával bejött. Mi van, ha mostantól más lesz? Mi van, ha még jobb, nyitottabb és boldogabb lesz?

A másik, azaz MÁSODIK ilyen durván VAKSÁGOT MUTATÓ csapda:

"Soha többé nem lesz ilyen boldog kapcsolatom...ilyen csodás emberrel" - brühühü. Mondjátok sokan. Ráadásul úgy, hogy 10-ből 8x bántottak titeket vagy a kapcsolatban folyamatosan veszekedés, ellenségeskedés volt. De abban a 10-ből 2x alkalommal jó volt a szex, vagy nyugi volt, beszélgetés és megértés. Hosszabb távon ez még a legerősebb embert is kicsinálja.

Na, de...erre is van egy viszonylag egyszerű és kemény mondásom:

Azt kívánom, hogy ilyen "boldog" kapcsolatod soha többé ne legyen. Kerüljenek az ilyen fajta boldogságok.

Ez egy olyan szeretet mintázaton alapszik, amelyben se rövid távon, se hosszú távon nem leszel boldog. Ez csak ámítás a részedről, mikor azzal hitegeted magad, hogy ez jobb lesz, más lesz, mert "most éppen szeret..." Ma szeret 1-2 órát, holnap meg megölitek egymást szavakkal, tettekkel. aztán 2 nappal később megint megölel, párszor megsimogat és minden rendben. RENDBEN? TÉNYLEG?

 Ja és félreértés ne essék. Itt nem az időnként elő-előtörő feszültségekről beszélek, ami minden normális, egészséges kapcsolatban is előjöhet. Veszekedések vannak és ezt feloldó beszélgetések is. Itt most a kifejezetten mérgező, bántalmazó, durván NEM szeretet alapú kapcsolatokról beszélek.

Akkor a HARMADIK dilemma és megoldás. Nevezzük egyszerűen: fordított gondolkodásnak.

noi-agy-szetagyalas-gondolkodos.jpgFelejteni akarsz? Törölni őt magadból? Ha már nem lehettek boldogok együtt, akkor tűnjön el az emlékeidből, lelkedből és testedből is. Nem akarod, hogy eszedbe jusson, nem akarod, hogy álmodj róla stb. Tulajdonképpen ilyenkor sokan azt mondják maguknak, hogy azért nem akarnak emlékezni, mert fájdalmas, hogy nem lehetnek együtt. A valóság azonban épp a túloldalon van. Fordítva.

Azért fájdalmas, mert ha emlékszel, ha eszedbe jut, akkor az emlékek, a sérülések is felmerülnek szívedben. Olyan ez, mintha minden egyes visszatekintéssel a saját sebeidben turkálnál, ami így soha nem képes begyógyulni. Az emlékek fájnak. Azok, amiket együtt megéltetek és nem volt kellemes. Gondolj csak bármilyen rossz emlékedre: pl. megcsíp egy darázs. Később akár hányszor meglátsz egy darazsat, félni fogsz tőle és szinte fáj. De nem azért, mert ott akkor megcsíp majd, hanem azért, mert már megtörtént. Rengeteg ilyen van az életünkben.

Mi oldja ezt fel? Mi a megoldás?

Először is - mint minden problémánál - első a beismerés, elismerése annak, ami épp van. A valóság az, hogy NEM AKAROD elfelejteni. Tehát ne akard elhitetni magaddal, hogy te törölni, felejteni akarsz, mert ez MÉG NEM IGAZ. Amíg tagadod, addig magadhoz vonzod, magadhoz láncolod az emlékeket. Ha beismered, hogy szereted, szerettétek egymást, de rettentő nagy fájdalmat raktatok össze, akkor könnyebb lesz továbblépni.

Akarod, fáj, beismered és elgyászolod a kapcsolatot. Röviden ez a megoldás.

belegzes-fellelegzes-szabadsag.jpgEzt egyedül is el lehet érni, de akár külső segítséggel.

Akkor vagy képes gyorsan és hatékonyan megoldani ezt egyedül, ha a történet nagy része a felszínen van, tehát TUDATOS. Ha már a tudatalattidban vagy testi szinten van, mert régebb óta tart, akkor mindenképp kérj külső segítséget, KERESS FEL e-mailben és megbeszéljük mit lehet tenni, segítek!

Szép napot kívánok és hamarosan jövök a következő írásommal,

Jani

>>>Kezdő lökésre van szükséged?
Tudatalatti nyomozásra?
>>> takacs.janos.istvan@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdolokes.blog.hu/api/trackback/id/tr1514361485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ha kezdő lökés kell...

takacs-janos-istvan-tudatalatti-detektiv-profil.jpg

Jani vagyok. (Takács János István, TJI, Zen) Természetgyógyász-kineziológusként kezdtem 2001-ben és azóta segítem az engem felkereső embereket. Azóta folyamatosan kutatom, fejlesztem módszereimet, hogy a lehető leghatékonyabban kísérhessem a fejlődés, gyógyulás, tanulás útján azokat, akik erre vállalkoznak, bejelentkezve hozzám. Az egyéni és csoportos foglalkozásokon kívül életcélom és hivatásom átadni azt a lelkesedést, látásmódot, tiszta szeretet érzését, nyitottságot, motiváltságot, amit születésem óta hordozok és fejlesztek. Ezért írom ezt a blogot is :)

TEHÁT: Ha kezdő lökésre van szükséged, keress fel, szeretettel várlak!

ITT JELENTKEZZ BE LELKI FOGLALKOZÁSRA:

takacs.janos.istvan@gmail.com

ITT REGISZTRÁLJ ÖNISMERETI FOTÓZÁSRA:

tjicasting@gmail.com

süti beállítások módosítása