Takács János - Gyakorlati Önismereti Foglalkozások

Egyéni és csoportos önismereti lelki tuning, fejlesztés

Csak szexre kellek - Beszélgetések külföldön élő magyarokkal 3. rész

Amikor úgy döntöttem írok a fent említett témáról "csak szexre kellek", akkor sóhajtanom kellett egy mélyet. Nehéz téma. Amit most fejtegetek majd, az sok éves tapasztalat és élmények esszenciája. Abból merítek majd, amit eddig tőletek külföldön élő magyaroktól tapasztalhattam, amit nekem elmeséltetek. Ehhez hozzátettem saját emlékeimet és véleményemet.

szexre-kellesz.jpg

Úgy tapasztaltam eddig, hogy minden költözés traumát jelent az emberi lény számára. Már az is mély nyomokat hagy, ha városon belül költözöl, pl. Budapesten belül egyik kerületből a másikba. Ennél mélyebb barázdákat hasít a lelkedbe és a tudatalattidba az élmény, ha országon belül másik városba költözöl, távolabb a gyökereidtől, a családodtól. És itt most tekintsünk el attól, hogy milyen viszonyban vagy a családoddal, mert a belsődre ugyanúgy hatással van, ha a szeretteidtől batyuztál el, és az is, ha elmenekültél otthonról, mert már nem bírtad az ősöket, testvéreket stb.

És itt kanyarodjunk csak rá a külföldre távozás útjára. Nagyobb falat. Nagyobb távolság. Innen általában nem járnak hetente családot és barátokat látogatni.

Történetem két fiatal huszonévesről szól. A hölgyet mostantól Virágnak hívom, az urat pedig Norbertnek. A sztorijuk témája szorosan összekapcsolódik, mert magyar viszonylatban mindketten jól kereső állást hagytak ott Budapesten, kiterjedt baráti kapcsolatokkal és ragaszkodó családdal a hátuk mögött jelenleg Nagy-Britannia déli partjainál élnek Portsmouth-ban. Mindketten párjuk hatására hagyták el hazájukat, családjukat, barátaikat és nem utolsó sorban egy viszonylag jó állást. Kiköltözésük után nagyjából 6 hónap után mindketten egyedül maradtak, mert a kinti feszült körülmények hatására kijöttek a kapcsolati problémáik és záros határidőn belül mindkettőjüket elhagyták párjaik. Innentől kettéválasztom a történetüket, lássuk tehát mi történt Virággal.

Virág rosszul viselte a szakítást, mert ezzel nem csak a kinti álmai borultak meg, hanem a kapcsolatokról szóló idealizált kép is. Rezgett a léc, hogy hazajön és inkább visszatér a jól megszokott környezetében a jól megszokott régi életéhez. Közben a sors közbeszólt párszor, ugyanis mindig elékerült egy "bátor és hős" férfi, aki kihasználva Virág szenvedő lelkét, tovább lökte a gödör mélye felé. Találkoztak, randiztak, majd az első szex után kiderült, hogy a lovag lova nem is fehér és nincs is egyedül és folytathatják, amit elkezdtek, de csupán titokban és csak szex lehet. Virág befordult, majd pár  napos forgolódás, rémálmok és álomképek hatására úgy döntött megnézi milyen lehet az új emberrel, ilyen még úgysem volt neki. Heti 1-2 alkalommal találkoztak pár órára, titokban. Minden szép és jó volt, egészen addig, amíg Virágban (ahogy ez lenni szokás) mélyebb érzelmek kezdtek ébredezni. A férfi addigra már megszokta, hogy "csak szex" és utána hazamegy. Virág pedig belelovalta magát, hogy ebből még bármi lehet, hisz jön, szereti, figyel rá és és huhhhhh ilyen jó még senkivel sem volt a szex. Aztán elérkezett az a nap, amikor újabb aktus következett volna, ám Virág kiborult. Sírva ült az újdonsült pasija előtt és komolyan elkezdte mondani neki, hogy ezt nem folytathatják tovább, csak akkor, ha tényleg együtt lesznek. A pasi erre csapkodni kezdett és bevágta maga mögött az ajtót. Többé nem látta őt Virág.

Szomorú és sírással teli 2 hónap következett, majd újra bepottyant egy "hős megmentő" típusú férfi, ezúttal bonyolódott azzal, hogy eredeti brit volt az illető (a korábbi magyar volt). Először a szex miatt nagyon érezték az összhangot, de ahogy teltek a hetek, hónapok, egyre inkább kiütközött a nyelvi különbség és nehezen értették meg egymást. Ráadásul megint ugyanabba az utcába sétált be Virágunk, mint korábban: nős férfival kezdett, akinek ráadásul még gyerekei is voltak. Mindez 3 hónap szexelés és "láv-láv-láv" után. Mit érezhetett? Sírás, felrobbanás, halál, röhögés...Azt hiszem az őrület kerülgette. Ezen a ponton érezte úgy, hogy fel kell keresnie valakit, akivel ezt megbeszéli, helyreteszi, mert így nem mehet tovább. Azt érezte idegösszeroppanást kap, vagy folyton sír és őrültnek nézik. Pszichológusról lebeszélték az itteni barátai, aztán végül szembejött egy cikkem: "nem is tudtam, hogy van ilyen?!"

Beszélgettünk sokat Skype-n és kiderült, hogy annyira csalódott volt az első után, hogy szinte megfogalmazta magában, hogy neki már mindegy. Fontos a szex és akár azzal is megelégszik, ha ő dolgozik és közben néha egy-két alkalmi szex, majd újra dolgozik. Ő nem akar már szerelmes lenni. Tulajdonképpen úgy lett, ahogy kérte, ahogy betervezte magának, hisz az első útjába kerülő férfitől megkapta a testieket újra és újra, viszont a lelkiektől távol tartotta őt. A feldolgozatlan régi sérelmek hatására sorra ilyen kapcsolatokba botlott, egészen addig, míg rá nem ébredt a beszélgetéseink alkalmával, hogy ezeket ő teremti és ő akarta így. Továbbmegyek: ha ő akarta így és meg is történt, akkor dönthet másképp és csinálhatja másképp, mert akkor az új döntésnek megfelelően az fog megvalósulni. Miért is ne lehetne másképp?

Kb. 4 alkalomnál tartottunk, amikor Virág úgy döntött, hogy ott azonnal szakít a jelenlegi illetővel és elküldi őt a fenébe. Megköszönte az eddigieket és bezárta maga mögött az ajtót. A férfi bizonyára nem értette ez mi a fene volt, hisz már addigra 5 hónapnál tartottak. Virág arra is rájött út közben, hogy ezzel nem csak magának gyűjti a plusz terheket és fájdalmakat, hanem a férfinak és azoknak, akik erről 99% hogy nem is tudnak (feleség, gyerekek). Miért? Mert ez egy átverés, megcsalás és nehéz az emberi léleknek. És igen, néha megesik, megtörténik, azt mondják ez normális. Na én erre azt mondom, hogy jó kifogás és magyarázat azoknak, akik ezt már megtették. Könnyebb a lelkednek így? Nem, hisz ezzel is hazudtál újra.

Rövidre zárva: Virág megbeszélte, lezárta és haladt tovább életében. Úgy döntött hogy megkeresi a lelki békéjét, megkeresi önmagát és addig nem kezd kapcsolatba, amíg azt nem érzi, hogy most már jól van a bőrében. Nem is kellett sokáig várnia, talán 1 hónapot, mire a beszélgetéseink, meditációk és házi feladatok hatására kivirágzott testileg lelkileg. Elhatározta, hogy olyan férfival akar élni, akivel kölcsönösen szeretik egymást, szerelemmel és egy irányba akarnak haladni. Természetesen olyan férfival, akinek csak Virág van és nincs semmi titkolt kapcsolat. Összehozta. Ehhez szép hónapokat járt be az önismeret ösvényén, amire büszke vagyok én is, hisz nem volt könnyű. Soha sem könnyű változtatni és másképp nézni a világra.

Tudod mit kérdeztem tőle mielőtt elkezdtük a Skype-s beszélgetéseket? Virág hallgass ide! Nem lesz könnyű, amit most végig fogsz járni, mert őszintének kell lenned. Jobban, mint eddig valaha. Viszont ami ezután jön, az már boldogságot és tisztánlátást hoz az életedbe. Maradhatsz a mostaniban. Az sem könnyű, sőt tele van fájdalommal, viszont abból nem látsz kiutat. Melyik a jobb? Hajlandó vagy tenni a saját boldogságodért? A történetből láthatjátok mit választott :)

Emlékeztek még? A történet elején volt egy férfi szereplőnk is, akinél hasonlóan kezdődött, mint Virággal. Norbinak hívják az illetőt. Az ő esetét nem fogom annyira kirészletezni, mert hasonlít a másikra. Őt azért emeltem ki, mert a férfi társaimhoz is szólnék ezzel: tudjátok, az ilyen csalódások nem csupán a nőkkel esnek meg. Ugyanúgy a nők is tartanak/tarthatnak szeretőt, ugyanúgy a nők is képesek azt elérni, hogy rájuk tapadj és utána derül ki, hogy nem is akarnak semmi komolyat, csak egy jó dugást. Erre kellettél kedves Norbi. Lehet erre haragudni, lehet utálni ezért a nőket, de igazából kettőn áll a vásár mindig. Aki csalódásán nem lépett még túl és közben összevissza szétesett gondolatokkal él, az ne csodálkozzon, ha ehhez passzoló kapcsolatokat teremt magának. Teremtés alatt azt értem, hogy az ilyeneket fogod észrevenni, ehhez vonzódsz, ezt szúrod ki a több ezres tömegből. Miért? Mert újra és újra megadhatja neked a csalódás élményét. Egészen addig, amíg fel nem ébredsz és azt mondod: ELÉG! Normális kapcsolatot akarok, ahol szeretnek végre.


Summázva az egészet azt mondom teljesen mindegy, hogy férfi vagy nő vagy, ha túl vagy több csalódáson állj meg egy hosszabb pillanatra és tedd fel a kérdést magadnak: "ezt érdemlem? Vagy jobbat? Miért is ne?"

Ha egy "csak szex" kapcsolatban élsz és többre vágysz, akkor a jelenlegi partner mellett biztos csalódás útján lépkedsz. Ideje lépni tovább. Magadért!

És tudd, nem vagy egyedül :)

Ha hasznosnak találtad a fent leírtakat, akkor oszd meg bátran másokkal. :)

Szeretettel,
Jani

utóirat kiegészítés: ..és hogy mi lett Virággal? Kérdeztétek többen (nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan olvastok). Jól van köszöni. Azóta 1 év eltelt és 8 hónapos kapcsolata van, együtt élnek, rendben vannak :) néha még beszélgetünk, de már nem igazán van szüksége ebben segítségre. Hamarosan jön a folytatás, következő történet.

Amennyiben kérdésed lenne felém, vagy bejelentkeznél hozzám beszélgetésre, itt megteheted >>> takacs.janos.istvan@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdolokes.blog.hu/api/trackback/id/tr4914193513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ha kezdő lökés kell...

takacs-janos-istvan-tudatalatti-detektiv-profil.jpg

Jani vagyok. (Takács János István, TJI, Zen) Természetgyógyász-kineziológusként kezdtem 2001-ben és azóta segítem az engem felkereső embereket. Azóta folyamatosan kutatom, fejlesztem módszereimet, hogy a lehető leghatékonyabban kísérhessem a fejlődés, gyógyulás, tanulás útján azokat, akik erre vállalkoznak, bejelentkezve hozzám. Az egyéni és csoportos foglalkozásokon kívül életcélom és hivatásom átadni azt a lelkesedést, látásmódot, tiszta szeretet érzését, nyitottságot, motiváltságot, amit születésem óta hordozok és fejlesztek. Ezért írom ezt a blogot is :)

TEHÁT: Ha kezdő lökésre van szükséged, keress fel, szeretettel várlak!

ITT JELENTKEZZ BE LELKI FOGLALKOZÁSRA:

takacs.janos.istvan@gmail.com

ITT REGISZTRÁLJ ÖNISMERETI FOTÓZÁSRA:

tjicasting@gmail.com

süti beállítások módosítása