Takács János - Gyakorlati Önismereti Foglalkozások

Egyéni és csoportos önismereti lelki tuning, fejlesztés

#1-es csapda, avagy a fejed börtönében

utveszto.jpegBeharangoztam, hogy hamarosan írok az ikerlelkek, lélektársak témájához szorosan kapcsolódó útvesztőkről, csapdákról és erre a napokban rettentően sok visszajelzést kaptam tőletek, hogy szükséges is. A megkeresések, utcai beszélgetések, kezelések témái, mind mind abba az irányba mutatnak: FONTOS TÉMA...

Lássuk csak miről is van itt szó. Agyalásról, belső monológokról, vagy épp többszörös személyiségekről, akik benned ott a fejedben cseverésznek, vitatkoznak, támogatnak vagy épp ellened beszélnek. Rábeszélnek, vagy lebeszélnek...Igen, ez zajlik. Ezen kívül még egy érdekes dolgot csinálnak ezek a hangok benned: gondolatot olvasnak, beszélnek mások helyett is, gondolkodnak mások helyett is, sőt ítélkeznek, döntéseket hoznak "mások szerint"...

Ismerős érzés?

hangok-a-fejben-dumalas.jpg"Ezt gondolhatja a X, azt látja X,... most azért döntött így X, mert...Biztos nem is szeret, mert ezt és azt mondta...Biztosan csak ki akar használni, egy tárgynak tart csupán. Ígérgetett, és nem úgy tett. Azért nem hív, mert nem tetszem neki, vagy mert másokkal is kavar, mert jobbat talált nálam...csak szórakozott velem...Biztosan nem is szeret igazán, mert már régen megkérte volna a kezemet" - És ehhez hasonló kedves beszélgetések zajlanak rengeteg nő fejében. A férfiakra is kitérek majd egy másik írásomban, de itt most kicsit a nők fejében teszünk sétát.

Rengeteg vicces karikatúra készült már erről, ami egy férfit és egy nőt ábrázol. A férfi az esti focimeccsen gondolkodik, és bambul a távolba. A nő pedig azon kattog, gondolkodik, hogy biztosan nem szereti őt a férfi, mert rá se néz, bambul...vagy biztos egy másik nőre gondol, vagy nem is vele akar lenni és még sorolhatnám.

Több oka is lehet annak, hogy egy nő eljut idáig és már itt a felsorolás előtt hangsúlyoznám: KI LEHET LÉPNI EBBŐL ÉS ABBA IS LEHET HAGYNI. Azaz "GYÓGYÍTHATÓ" :) Idézőjelbe azért írtam, mert ez tulajdonképpen nem betegség, de tőletek idéztem, mikor azt szoktátok kérdezni, hogy "gyógyítható az agyam Jani?"

ÁSSUNK A MÉLYÉRE

Utóbbi években valahogy megfordult az a régi nézet, miszerint "mindennek utána kell járni, tudatosítani kell, tárd fel a múltad, tudd meg a miértekre a válaszokat!" - Most úgy érzem egy átmeneti időszakban vagyunk, ugyanis felbukkant pár olyan módszer, mely szerint nem kell kutatni a múltat. Jól van az úgy. Az elfogadásban, a fókuszban és a régi programok törlésében van a kulcs. Minden csupán érdekes nézőpontok sokasága, amit az életünk alatt tanultunk, szívtunk magunkba.

Én úgy érzem azért pár mondatot szentelnék a mögöttes dolgoknak, mert tudom magamból is, hogy rajtam kívül szerintem az emberek elég nagy százaléka - szerintem TE IS - kíváncsi arra, hogy mi miért van. Pláne, hogy úgy könnyebb feldolgozni, átformálni, átalakítani, megoldani, gyógyítani...

Tehát a JELENSÉG valójában egy emberi lény élete, játéka, aminek nagy részét a fejében éli. Élet a fejben. Élet a fejbe zárva. Egy börtön, aminek te vagy a rabja és az őre is. Izgalmas...

Persze ezt egészen addig nem fogod meglátni, amíg nem ismered be magadnak, hogy ezt játszod. Addig talán te is abban a hitben élsz, hogy a világ ellened van, a barátaid nem támogatnak, a férjed, párod, barátod nem figyel rád, nem érdekled, nem akarnak meghallgatni, egyedül vagy...Magaddal, a fejedben és ítélkeznek feletted, emiatt rettentő magányos energiák lengik körül a lényedet.

És itt a csavar. TEGYÜK FEL (amolyan matekos-fizikus szófordulattal élve) hogy ez az egész csupán egy felvett mintázat. A mintázat programja az, hogy NEM HALLGATNAK MEG, és NEM VÉDENEK MEG, valamint az is, hogy NEM TÁMOGATNAK = gyerekkori érzékenységben megtanult sértődéssel, hiánnyal, fájdalommal járó érzéscsomag, amikor szépen beléd íródott, hogy magadra számíthatsz, magadban kell valahogy rájönni a válaszokra, magadat kell megvédeni, magaddal beszélgess a mélyebb dolgokról.

Ehhez elegendő 2-3 olyan erősebb alkalom, amikor szívvel-lélekkel, szenvedéllyel és hangosan odamentél anyukádhoz, apukádhoz és ők nem hallgattak meg, vagy lehülyéztek, vagy akár kinevettek...Vagy csak épp mással voltak elfoglalva. Ezt gyerekként nem egyszerű feldolgozni (felnőttként sem amúgy). Pláne, hogy egy gyereknek nem sok választása van, és beleszólása pláne szinte semmi. A jó hírem, hogy már felnőtt vagy és van választásod.

De visszatérve kicsit erre a sérülésre, traumára...Ha ennek az energetikai részét néznénk, vagy mondhatnám úgy, hogy a lenyomatát, akkor úgy nézne ki, mint amikor valakire rátesznek egy bilincset, vagy leragasztják a száját. A belsőd önvédelemből, sértettségből becsendesedett és elindult a külső beszéd helyett egy belső beszéd.

HA NEM VAGYTOK KÍVÁNCSIAK RÁM, AKKOR BIZTOS HÜLYESÉGET AKARTAM MONDANI. BIZTOSAN NEM IS SZERETTEK. BIZTOSAN ÉN MIATTAM VAGYTOK ILYEN STRESSZEK. MIATTAM VAN.

Tegyük fel ez 10 éves korod előtt történt...akkor erősen esélyes, hogy ez ott konzerválódott. Úgy képzeld el, mintha hibernálták volna azt a kis gyermeket, ami benned él, és közben az agyad mégis jár-jár-beszél-jár.

Akkor ezt görgessük még tovább és kössük az ikerlélek, lélektársi kapcsolódásokhoz..

Miért csapda? Hol ebben a problémás rész?

belso-harcok-fejben-dol-el.jpgTedd fejben egymás mellé azt az embert, aki sérült és nem igazán tud rendesen kommunikálni, mert épp azon a területen sérült meg gyermekkorában, azaz magadat....és azt az embert, aki ehhez a lélekhez passzol, hasonló sérülésekkel bír. Tehát két ember, akik HATALMAS, brutális erővel vonzódnak egymáshoz és ennek az erőnek egy elég nagy része abból adódik, hogy hasonló a sérülés. A hasonló sérülések vonzzák egymást. Hiszen a sérülések is fókuszálják a gondolataidat. Ha 1, 2, 10 csalódás ér és ugyanabban a témában, akkor 11. alkalomra már szinte várod, hogy ismétlődjön ugyanaz. Mintha nem lehetne másképp, hisz látod, mindig is úgy volt, ahogy volt...

Ez a fókusz, amiről már az idei beharangozómban beszéltem. Amire figyelsz, az jön. Amire fókuszálsz legbelül, az megvalósul. Tudatos, tudatalatti és minden szinten...

Ezért nem mindegy mire használod azt a sok információt, amit megtudsz magadról. Önsajnálatot etetsz vele, vagy változtatsz miután felismerted...Váltasz a fókuszodon, vagy leépíted magad, hogy nem vagy szerethető? Koldulsz a szeretet energiáért, vagy egyszerűen meggyógyítod a régi sérüléseidet és befogadóvá, adóvá válsz?

Ez az egész tőled függ, rajtad áll! Van választásod! A fókusz nálad, a fókusz rajtad. Te döntesz, hogy merre nézel, mit teremtesz!

kapcsolodas-tuz-viz-serules-vonzodas.jpgA csapdákat tovább fogom vesézgetni. A következő alkalommal arra fogok kitérni, hogy mennyire hatalmas spirituális zaj van a világban, mennyire sok információ és tévinformáció terjed megállíthatatlanul szerte a Földön. Ami a technikának, az ébredésnek, a gyors fejlődésnek köszönhető. Így nem árt, ha szépen állítunk a szűrőn, a fókuszon. Észnél kell lenni. Nemsokára folytatom :)

Szép napot kívánok,

Jani

TUDOD HOL TALÁLSZ, ha kezdő lökésre, belső nyomozásra,
hatékony megoldásra van szükséged: takacs.janos.istvan@gmail.com

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdolokes.blog.hu/api/trackback/id/tr3214613394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ha kezdő lökés kell...

takacs-janos-istvan-tudatalatti-detektiv-profil.jpg

Jani vagyok. (Takács János István, TJI, Zen) Természetgyógyász-kineziológusként kezdtem 2001-ben és azóta segítem az engem felkereső embereket. Azóta folyamatosan kutatom, fejlesztem módszereimet, hogy a lehető leghatékonyabban kísérhessem a fejlődés, gyógyulás, tanulás útján azokat, akik erre vállalkoznak, bejelentkezve hozzám. Az egyéni és csoportos foglalkozásokon kívül életcélom és hivatásom átadni azt a lelkesedést, látásmódot, tiszta szeretet érzését, nyitottságot, motiváltságot, amit születésem óta hordozok és fejlesztek. Ezért írom ezt a blogot is :)

TEHÁT: Ha kezdő lökésre van szükséged, keress fel, szeretettel várlak!

ITT JELENTKEZZ BE LELKI FOGLALKOZÁSRA:

takacs.janos.istvan@gmail.com

ITT REGISZTRÁLJ ÖNISMERETI FOTÓZÁSRA:

tjicasting@gmail.com

süti beállítások módosítása