Takács János - Gyakorlati Önismereti Foglalkozások

Egyéni és csoportos önismereti lelki tuning, fejlesztés

Igaz történet - Egy belső karmikus séta részletei

stresszes.jpgÍgértem Neked egy részletesebb történetet arról, hogyan is zajlik a belső séta, belső utazás és ezt egy igaz történettel most szépen le is festem, hogy érthetőbb legyen (sőt izgalmasabb), mintha csak nagy vonalakban látjátok. A történet egy ügyintéző hölgyről fog szólni, aki a cégénél már nem csak papírmunkát végez és telefonokat vesz fel, hanem munkába állásának 2-3 hetében már egyre több funkciót kapott. A vezetői észrevették, hogy terhelhető és hogy mennyire sok mindent rá lehet bízni. Melinda (mostantól így hívom) pedig azt hitte, hogy ez itt kötelező és fontos, különösebb ellenállás nélkül  vállalta és csinálta és csinálta a munkákat. Aztán fél év után döbbent rá, hogy már kb. 3 ember helyett dolgozik a munkahelyén. Közben a magánélete egyre inkább sorvadt el. Egyre kevesebb ideje és kedve volt pihenni, hisz minden idegszálát, figyelmét és idejét lekötötte a megfelelés, a sikeres munka. Otthon pedig a boldog mosolygós asszonyka szerep szívta le. Ezekkel az alapokkal már nem is volt kérdéses, hogy megjelenik nálam.

Melinda felhívott és kért egy időpontot sürgősen, hogy tisztázni tudja a benne zajló összekuszálódott érzéseket, mert ahogy ő mondta "...megőrülök már a saját gondolataimtól és nem bírom idegileg..."

Keddi nap volt, 13.00-kor megjelent erősen izgatottan Melinda. Látszott rajta, hogy fél és rettentően izgul, hogy mi lesz itt, jól csinálja, amit csinál, vagy megfelel-e majd nekem. Ez rá volt írva, de később persze el is mesélte, hogy miket érzett, amikor először találkoztunk. Attól függetlenül, hogy segítségért jött hozzám, még itt is azokkal a gondolatokkal indult az egész, hogy vajon ő jól csinálja majd a kezelést? Jól néz ki? Megfelelően beszél? Sikerül látni, érezni és végigmenni a folyamaton? Rengeteg kérdés merült fel, mindez azért, mert az elmúlt minimum 25 évben megtanulta, hogy mindenhol meg kell felelni és magas a mérce, hatalmas elvárásokkal. Természetesen megnyugtattam, hogy itt nem hibázhat, nincs elvárás, minden úgy jó, ahogy jön, természetes valójában. Ha jön jön, ha nem, nem. Az sem baj. Nekem az a dolgom, hogy megoldjam és megtaláljam a módot a tudatalatti kezelésének. Ezért is vagyok tudatalatti nyomozó, ugye :)

"János, az életem minden területén tiszta görcs vagyok és folyamatosan jár az agyam. Már ott tartok, hogy Xanax nélkül egyáltalán nem tudok elaludni. Még így is többször felébredek éjjel, és mint egy eszelős hülye kattogok, gondolkodom, rettegek és ha időnként nem írnék naplót, vagy kis jegyzeteket, akkor szerintem már megőrültem volna" - kezdte Melinda remegő hangon. Látszott rajta, hogy szinte el sem kezdtük, de már sírásra áll a szája, reszket a hangja, de egyelőre tartja magát az "erős nő vagyok" képhez.

"Mikor sírtál utoljára úgy igazán? Itt aztán igazán nem kell, hogy visszafogjad magad, végülis azért jöttél, hogy megoldjad és kijöjjön a benned lévő rengeteg feszültség. Ilyenkor a legtöbb esetben a síráson keresztül vezet az út. Ez normális és természetes." - mondtam neki. Látszott, hogy már az első kérdés elindította a könnyek potyogását. Eddig bírta. Zsebkendőt vett gyorsan a kezébe és elkezdte törölgetni szemeit.

"Tudtam, hogy még ezt a minimális sminket sem kellett volna magamra tenni, éreztem, hogy sírni fogok. Most mit szólnak majd az utcán az emberek, ha látják, hogy elfolyt a festék...?" - rezgett Melinda félve. "Semmi gond nem lesz, kit érdekel mit gondolnak az emberek? Majd a kezelés végén megigazítod a festéket. Végülis van tükör."

belso-beke.jpgLéptünk egyet tovább, már az elején áttört egy gát és ez a sírás segített abban, hogy egyszerűbben belépjünk a megfelelési falak és kényszerek mögé. A tudatalatti ilyenkor viszonylag könnyen szabad utat enged. Melinda átlépett azon a tudati kapun, melyen keresztül egy szobába érkezett. Egy tárgyalóra emlékeztetett, körben fehér falakkal. Csupasz falak, minimál stílusban berendezve egy kerekasztallal és pár székkel körülötte. A székeken jól öltözött öltönyös és blézeres emberek ültek, várva Melinda kérdéseire. Amikor jobban megnézte az ott megjelent embereket, akkor lett figyelmes a kis névtábláikra: egyikük a párkapcsolatok szakértője volt, másikuk a munkáé, a harmadik az időbeosztásé, a negyedik a pihenésé és így tovább. Minden egyes megjelent szereplő fontos személy, hisz Melinda életének betegesen elferdült részeit segíthetnek helyrebillenteni.

Kértem Melindát, hogy fókuszáljon most arra a személyes segítőre, karmikus tanácsadóra, aki jelen helyzetben a leggyorsabban és legkorábban előremozdíthatja életét. Tehát prioritási sorrendet állítottunk. Ekkor a figyelem középpontjába a munka szakértője és a pihenés szakértője került. Kiderült a belső beszélgetés során, hogy Melinda a munkája során úgy érezte, hogy elnyomják, de a szakértő felvilágosította, hogy ennél erőteljesebben ki kell fejezni azt, amit szeretne, hiszen tulajdonképpen szó nélkül fogadta a vezetői ötleteit és "parancsait", mintha természetes lenne, hogy ő mindent megcsinál és akarja is. NEM. Melinda nem akarta ezeket, de a megfelelési kényszerei miatt mindenre bólogatott és IGEN-t mondott. A belső karmikus tanácsadója rávilágított, hogy meg kell tanulnia nemet mondania és emiatt a lelkiismeret nem fog a későbbiekben jelezni, hiszen fontos, hogy magáért vállalja a felelősséget. "Felnőtt nő vagy, ideje így is viselkedned!" - Ekkor előlépett a pihenési szakértő, aki megmutatta Melindának azt a képet (vetítve azt), hogy milyen fontos a nyugalom, a pihenés és a feltöltődés. Ha nincs tudatosan idő szánva erre a területre, az visszahat a munkára, a párkapcsolatra és természetesen a különböző területek sikerességére is. Tehát ha valaki ennyire görcsös és ennyire sok megfelelési kényszer van a burájában (fejében), akkor a pihenés hiánya végzetes következményekhez vezethet. Pl. fizikai betegséghez, kiégéshez és hosszú távon akár halálhoz is. Az elmagányosodásról nem is beszélve...

Miután Melinda szépen átbeszélte a belső karmikus szakértőivel a fontos dolgait, visszavezettem a jelenlegi életébe, ide vissza a jelen pontba, hogy ezeket fel is tudja dolgozni és tovább tudjon lépni. A tudatosítás fontos szerepet játszott ebben a történetben. Még folytattuk később, de egy alkalomra épp elegendő volt ez az utazás, hisz a testnek megterhelő tud lenni, amikor régóta folytatott hazugságrétegeket omlasztunk le, oldunk fel.

A lélek hajtana, de a testnek időre van szükség. Az önismerethez türelem kell és persze bátorság is - hogy a hajlandóságot ne is említsem :)

Szeretettel,
TJI, a Tudatalatti Detektív

* * * * * * * * * * * *

FONTOS! KARMA KAPU TRÉNING - Minden hely elkelt!
A jelentkezési lapot fent hagytam még, mert aki ezután jelentkezik, az várólistára kerül. Ha a jelenlegi összes jelentkező eljön és visszaigazolja a regisztrációját, akkor a várólistások a következő tréningre tudnak jönni. Amennyiben valaki lemondja, akkor a várólistások automatikusan megkaphatják a szabad helyeket!

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdolokes.blog.hu/api/trackback/id/tr815505337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ha kezdő lökés kell...

takacs-janos-istvan-tudatalatti-detektiv-profil.jpg

Jani vagyok. (Takács János István, TJI, Zen) Természetgyógyász-kineziológusként kezdtem 2001-ben és azóta segítem az engem felkereső embereket. Azóta folyamatosan kutatom, fejlesztem módszereimet, hogy a lehető leghatékonyabban kísérhessem a fejlődés, gyógyulás, tanulás útján azokat, akik erre vállalkoznak, bejelentkezve hozzám. Az egyéni és csoportos foglalkozásokon kívül életcélom és hivatásom átadni azt a lelkesedést, látásmódot, tiszta szeretet érzését, nyitottságot, motiváltságot, amit születésem óta hordozok és fejlesztek. Ezért írom ezt a blogot is :)

TEHÁT: Ha kezdő lökésre van szükséged, keress fel, szeretettel várlak!

ITT JELENTKEZZ BE LELKI FOGLALKOZÁSRA:

takacs.janos.istvan@gmail.com

ITT REGISZTRÁLJ ÖNISMERETI FOTÓZÁSRA:

tjicasting@gmail.com

süti beállítások módosítása