Takács János - Gyakorlati Önismereti Foglalkozások

Egyéni és csoportos önismereti lelki tuning, fejlesztés

Lélektársak, klónok és kaméleon lelkek III. rész

Kicsit megkésve, de jön a folytatás és egyben befejező rész, amelyben Péter és Anikó olyan kapcsolatot mutatnak meg, amely már nem annyira egyszerű és átlátható, mint egy lélektársi kapcsolat. És nem is annyira őszinte, sokkal inkább a félelmek irányítják.

kameleon-par-piknik.jpg

Jöjjön tehát a történet:

3. Péter és Anikó a kaméleon páros

Átlépünk most a párhuzamos világba, ahol Péter és Anikó találkoznak, ugyanúgy néznek ki, mint más történeteikben, de itt most van egy hatalmas különbség. A lélek és a gondolkodásmód nagyban más. Ők nem lelki társak egymásnak, de rettentően vágynak arra, hogy valaki szeresse már őket. Rengeteg csalódáson vannak túl és emiatt kialakult bennük egy űr, egy hiány.

Látom, ahogy Péter áll a buszmegállóban, babrálja a telefonját és közeledik Anikó. Oda-oda pillant, mosolyog, majd szinte lerohanja: "Ismerjük egymást? Mintha már láttalak volna erre többször!" - Anikó erre azt mondja: "Igen, minden nap erre jövök munkába...egyébként Anikó vagyok" - nyújtja a kezét Peti felé. "Péter vagyok és örülök...biztos nem véletlen, hogy így találkozunk. Nem hiszek a véletlenekben" - kis bullshit, ahogy manapság mondani szokás az ilyen szövegre. Hát igen. Elindult valami...És lássuk a beszélgetést tovább...

"Annyira imádom ezeket a reggeleket, mert zenét hallgathatok és teljesen beindulok tőle" - mondja Anikó.
"Mit hallgatsz? Én is így szoktam kezdeni a napomat...milyen érdekes. Hasonlók vagyunk." - válaszolja Péter.
"Most éppen Zagar-t - van benne valami földöntúli..." - meséli nagy szemekkel és várakozón Anikó.
"Egyik kedvencemmmmmm, hihetetlen...." reagál Peti szinte hahotázva, amire már a többi utas is elkezdett odafigyelni a megállóban.

kameleon-emberek.jpgA beszélgetés odáig kanyarodott, hogy Peti és Anikó rájöttek, ők annyira hasonlók, hogy akár ikerpárok is lehetnének, de mégis valamiben különböztek ettől. Ők összejöttek, elkezdtek együtt élni, randevúzni, bulizni és a családot tervezgették, amikor is jöttek a bajok. Rájöttek, hogy ők mégsem annyira azt szeretik, amit az elején mondogattak. Mégse olyanok, amilyennek mutatták magukat, csak szerettek volna valakit, aki szereti őket és ezért mondták azt, hogy "oh, én is ilyen vagyok...és én is ezt szeretem". Fenéket. Nem ugyanazt szerették, nem ugyanúgy gondolkodtak és nem is ugyanaz volt a céljuk. Csak azt akarták elhitetni magukkal is és igyekeztek kaméleonként idomulni minden vágyhoz, célhoz és gondolatmenethez...

Kaméleon? Igen, így is nevezhetjük, de tulajdonképpen mély lelki sérülések állnak emögött, hisz aki annyira elvarázsolja magát, hogy képes bármit megtenni, hogy szeressék és képes szinte bárkivel összejönni azért, hogy szeressék, az nem teljesen egészséges. Sőt. Megfelelési vágy, kényszerek és persze rengeteg fájdalmas csalódás, hisz ez nem más, mint önámítás és önvakítás... Láttál már ilyet? Átéltél már ilyet?

Ideje rendet tenni, gondolom én :) Az élet viszonylag hosszú, de hamar le lehet élni úgy éveket, vagy akár évtizedeket, hogy rossz helyen és rossz emberekkel veszed magad körül! Amikor az egyéni foglalkozásokon, csoportos meditációkon és önismereti csoportokon beszélgetek az emberekkel, akkor mindig rájövök, hogy erre hatalmas szükség van, mert mindenki szeretetre vágyik és sok sérülést szed össze mindenki az élete során, leginkább gyerekkorban...

Szerinted? Ugye?! :)

Szép napot kívánok,
Jani

Kattints ide, ha kérdésed van, vagy bejelentkeznél! Itt megtalálhatsz >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdolokes.blog.hu/api/trackback/id/tr635476499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ha kezdő lökés kell...

takacs-janos-istvan-tudatalatti-detektiv-profil.jpg

Jani vagyok. (Takács János István, TJI, Zen) Természetgyógyász-kineziológusként kezdtem 2001-ben és azóta segítem az engem felkereső embereket. Azóta folyamatosan kutatom, fejlesztem módszereimet, hogy a lehető leghatékonyabban kísérhessem a fejlődés, gyógyulás, tanulás útján azokat, akik erre vállalkoznak, bejelentkezve hozzám. Az egyéni és csoportos foglalkozásokon kívül életcélom és hivatásom átadni azt a lelkesedést, látásmódot, tiszta szeretet érzését, nyitottságot, motiváltságot, amit születésem óta hordozok és fejlesztek. Ezért írom ezt a blogot is :)

TEHÁT: Ha kezdő lökésre van szükséged, keress fel, szeretettel várlak!

ITT JELENTKEZZ BE LELKI FOGLALKOZÁSRA:

takacs.janos.istvan@gmail.com

ITT REGISZTRÁLJ ÖNISMERETI FOTÓZÁSRA:

tjicasting@gmail.com

süti beállítások módosítása