Takács János - Gyakorlati Önismereti Foglalkozások

Egyéni és csoportos önismereti lelki tuning, fejlesztés

Egyoldalú SZERETLEK - Neked nagy, nekem nem?

"Úgy érzem Tomi nem úgy szeret, ahogy én őt" - kezdi a beszélgetést Zsuzsa. "Minden megteszek érte, kiteszem a szívem lelkem és mégsem adja meg nekem azt, amire vágyom. Úgy látszik rosszul választottam magamnak párt. Vagy mi lehet a gond János?" - Valahogy így kezdődött a beszélgetés Zsuzsával, amikor felkeresett, hogy segítsek neki tisztán látni, mert rettentően elbizonytalanodott, ami az érzéseit és a döntéseit illeti. Kérdőre vonta saját magát és ezzel meg is inogott a szerelembe vetett hite.

Tényleg ennyin múlik, hogy valaki nagy ő lesz, vagy nem?

zsuzsa-egyoldalu.jpgAlapvető gondok voltak Zsuzsánál, hiszen azt gondolta, hogy attól, hogy Ő rajong Tomiért és mindent megtesz, azzal "megvásárolhatja" a szerelmet és a rajongást. Hatalmas űr tátongott Zsuzsában, tehát úgy kezdeményezett kapcsolatot Tomival, hogy koránt sem volt rendben a lelki világa. Ilyen lélekkel veszélyes bármit kezdeni, hiszen elég könnyű belerohanni egy olyan kapcsolatba, ahol nem fogja megkapni a másiktól azt, amit szeretne.

Miért van ez így?

Első sorban azért, mert mindenki az adott lelki állapotához és helyzetéhez kapja meg az oda passzoló párját. Ha hiányzik valami és hatalmas űr van, elutasítás is lehet a vége, hiszen felerősítve kaphatja meg a férfi a nőtől azt, amire vágyik. Ez pedig ijesztő lehet, sőt fullasztó. De ez még mind hagyján...Mi van, ha a nő elnézte (vagy a férfi) és úgy kezdték el az egészet, hogy rávetítettek valami képet és vágyat a másikra, ami ott sincs?

Rengeteg esetet láttam már, amikor a nő és a férfi is elnézte, mert először úgy gondolta, hogy a szívére hallgatott, de már a mondatban is benne volt, hogy ÚGY GONDOLTA. Aki úgy gondolja és érti, az nem ÉRZETT, hanem GONDOLKODOTT = fejjel csinálta, tehát az eszére hallgatott. Az emberek esze pedig könnyen manipulálható a külső szépséggel, vagyonnal, egy mosollyal, alkohollal és még sok mással. Az érzések viszont nehezen verhetők át, tehát az a legtisztább, ha a megérzéseire hallgat az ember.

Mi van, ha mégis belefutottál abba a csapdába, amibe Zsuzsa?

Zsuzsával azt beszéltük meg, hogy egyelőre ne azon gondolkodjon, hogy mi legyen a jelenlegi kapcsolatával, hanem sokkal inkább azon, hogy az érzéseit és a saját belső mintáit rakja helyre. Azzal, hogy tisztába került a belső önmagával, vágyaival, ezzel elindult az úton és a kapcsolata is átalakult. Már nem veszekedtek, nem fenyegetőztek, nem mutogattak egymásra, nem féltékenykedtek többé, hanem átalakult egy mély barátsággá az, ami közöttük volt és rájöttek, hogy ez nem a hosszú távon működő mély párkapcsolat, hanem csupán egy barátság. Ami ideig óráig működhet párkapcsolati vagy akár házassági kötelékek között, de hosszú távon inkább csak megölték volna egymást, hisz a követelőzéssel és a "megvásárlással" nem lehet belső értékeket és vonzást szerezni. Viszont fájdalmat és problémákat könnyedén.

Ilyen dolog az, amikor Zsuzsa bebeszélte magának, hogy ők egymásnak vannak teremtve, azonban Tomi teljesen másképp érezte és gondolta. Az egyoldalúság egyik erős példáját láttam velük. Nem irigylem az ilyen érzést, hisz fiatalabb koromból emlékszem velem is történt hasonló. Annál rosszabb nincs, amikor a szerelmet nem viszonozzák. Talán ilyenkor jobb is, ha a másik meg sem tudja.

aha-elmeny.jpgFontos, hogy mindig légy őszinte magadhoz és ne magyarázd meg magadnak azt, ami nincs. Ami még fontosabb: ne magyarázd meg mások érzéseit és gondolatait, hisz azokat legfőképp ők ismerhetik saját magukban.

Olyan nem létezik, hogy egy rajtad kívülálló személy mindenben jobban lásson téged, mint te saját magadat!

Szép napot kívánok,

TJI

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdolokes.blog.hu/api/trackback/id/tr535387608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ha kezdő lökés kell...

takacs-janos-istvan-tudatalatti-detektiv-profil.jpg

Jani vagyok. (Takács János István, TJI, Zen) Természetgyógyász-kineziológusként kezdtem 2001-ben és azóta segítem az engem felkereső embereket. Azóta folyamatosan kutatom, fejlesztem módszereimet, hogy a lehető leghatékonyabban kísérhessem a fejlődés, gyógyulás, tanulás útján azokat, akik erre vállalkoznak, bejelentkezve hozzám. Az egyéni és csoportos foglalkozásokon kívül életcélom és hivatásom átadni azt a lelkesedést, látásmódot, tiszta szeretet érzését, nyitottságot, motiváltságot, amit születésem óta hordozok és fejlesztek. Ezért írom ezt a blogot is :)

TEHÁT: Ha kezdő lökésre van szükséged, keress fel, szeretettel várlak!

ITT JELENTKEZZ BE LELKI FOGLALKOZÁSRA:

takacs.janos.istvan@gmail.com

ITT REGISZTRÁLJ ÖNISMERETI FOTÓZÁSRA:

tjicasting@gmail.com

süti beállítások módosítása