Takács János - Gyakorlati Önismereti Foglalkozások

Egyéni és csoportos önismereti lelki tuning, fejlesztés

Mindig a nőé az utolsó szó?

Mi a boldog párkapcsolatok titka? Hagyni kell bizonyos dolgokat és nem kötni az ebet a karóhoz. Hisz ki nyerhet az olyan viták végén, ami úgy zajlik, mint egy verseny és ilyenek hangoznak el, hogy "de ott nekem volt igazam..." - "nem, mert nekem..."

veszekedes-igazsag.jpgAz igazság egy elég sokértelmű kifejezés, hisz többféle igazság létezik, így önmagában olyan, hogy "nekem van igazam és neked nem", olyan nem is létezhet, hiszen alapvetően a saját oldaladról neked és neked és neked is igazad van. Mindenkinek. Te úgy érzed az igazság nálad, és a veszekedő partnered is azt érzi, hogy neki van igaza.

Ki fog itt győzni? Egyáltalán mit jelent egy ilyen igazság utáni hajszában a győzelem?


szerelem-nemszerelem.jpgHa nem volt még ilyen veszekedésben részed, akkor az azt jelenti, hogy 1. nem volt még pár hétnél hosszabb párkapcsolatod  vagy 2. annyira alárendeltétek magatokat a másiknak, hogy nincs értelme a csiszolódásnak. Elvileg a tapasztalat terapeuták ezt már tudják, hogy a párkapcsolatok egészséges része a veszekedés és az ilyen erőfitogtatással is járó versengés.

Persze ha ez évekig, vagy akár évtizedekig tart és még mindig együtt van a két ember, akkor ott ez még egyfajta perverzióvá is válik, hiszen miért is lenne egészséges egész életen át versengeni a szerelemben?

Egyáltalán szerelem az, ahol folyton minden nap veszekedés és egymás gyűrése folyik?

Mivel már 13 éve terápiákat vezetek és csoportos foglalkozásokat, ezért megtapasztalhattam én is azt, ami az emberekben zajlik és azt is, hogy miképp kezelik az ilyen veszekedéseket. Amikor a férfit a nő próbálja "okoskodással" legyőzni, akkor a férfiban felkel a harcos szellem és még erősebben harcol, hisz a természet rendje szerint a férfinél van a fizikai erő és az ész. Ez nem jelenti azt, hogy a nők buták lennének, vagy kevésbé okosak. Ez azt jelenti, hogy a nő más jellemzőkkel bír és épp attól lesz nőiesebb, hogy nem kiáradó energiákat éltet, hanem befogadó, elfogadó minőséget.

Ez mára rettentően felborulni látszik, hisz rengeteg kapcsolatban látom, hogy a nők erősödésével és makacsságával egy időben a férfiak engednek, hagyják, és ezzel egyre lejjebb süllyednek. Meggyőződésem minden esetben, hogy kettőn áll a vásár. A nők keményednek, harcosabbak és még inkább vállalják az igazságukért a felelősséget, ezzel egy időben a férfiak egyre több esetben hagyják veszni a sajátjukat és ezáltal a felelősséget áthárítják a nőkre. Ez kicsit arra emlékeztet, ami réges-régen zajlott a világban, amikor a nők uralták a világot és legfőképp anyaközpontú volt a Föld. Ez nem feltétlenül NŐI energia, hanem sokkal inkább egy anyai gondoskodás, védelem stb.

anya-fia.jpgAmikor a nők harcolnak és küzdenek a saját igazságukért, akár véres csatákban, veszekedésekben, válásokban, az erősen emlékeztet arra, amikor az édesanya mindenáron megvédi gyermekét. A gyermek itt most az igazság. A saját személyes igazsága. A férfi háttérbe vonulása és felelőtlen engedése pedig emlékeztet a gyermeki énre, hisz a gyermek nem tehet semmit és a gyermeknek nincs értelme harcolni, hisz ő még gyerek és nincs beleszólása. "Majd anya megvéd és megmondja az igazat...mert ő tudja."

Akkor hol az igazság, a valódi igazság?

Az isteni igazság, az univerzális igazság csupán egy létezik. Korábban már írtam az univerzális törvényekről, és az igazság kérdése ugyanebbe a "dobozba" tartozik, hiszen vannak olyan szabályszerűségek, amik megváltoztathatatlanok és nem lehet őket kikerülni. Ilyen pl. a sokat emlegetett szabadesés és gravitáció igazsága.

Amikor egy párkapcsolatban (legyen szó sima baráti kapcsolatról, szexuális kapcsolatról, komolyabb kapcsolatról, esetleg házasságról) elkezd a férfi és nő veszekedni és két szubjektív igazság találkozik, akkor ott valójában senki sem fog nyerni, hisz két sértett érzelem találkozik. Egy idő után már az is lehet, hogy nem is tudják miért veszekszenek és miért is kezdtek bele, mi is volt ezzel a céljuk.

igazsag2.jpgMiért teszi ezt férfi és nő? Hogy elismerjék őt?

Hogy szeressék? Hogy tiszteljék? Hogy megbecsüljék?

Tudjátok, vagy tapasztaltátok már ennek a végkimenetelét? Amikor megvilágosodtok és jön a gondolat: ettől nem lettem okosabb, nem lettem büszkébb, nem vonz jobban, nem szeretem jobban, sőt még a tisztelet is meginogni látszik...akkor ez most mire volt jó?

Épp amilyen céllal indulnak ezek a viták, annak az ellenkezőjét lehet vele elérni:

eltávolodás, elhidegülés, tiszteletlenség, szeretethiány, távolságtartás és akár válás, szakítás...sőt durvább esetben akár kiabálás, ajtócsapkodás és fizikai erőszak. Mindezt azért, hogy kimondhassuk: "nekem van igazam..."

Hosszú távon, amikor boldog és harmonikus kapcsolatot szeretnél, akkor tényleg ennyire fontos, hogy KINEK VAN IGAZA? Azt kell mondjam, hogy IGEN. De még valamit hozzáteszek: ezt biztosan nem a veszekedés és összetűzések fogják eldönteni, hanem ez belülről jön és döntés kérdése.

kapcsolat.jpgHa két ember összepasszol és egymásra vannak hangolva, akkor pár ilyen hevesebb érzelem után rájönnek, hogy ők másért vannak együtt és elülnek a viharok. Ahol hetek, hónapok vagy akár évek óta dúlnak ezek a förtelmes fröcsögések, ott soha nem lesz béke és megértés. Ennek hiányában pedig már nem a szeretetről szól a kapcsolat, azaz soha nem lesz egységben és egészségben a két fél.

Ha ilyenben élsz, akkor valami nagyon nem stimmel. Alapvetően senki sem azért él itt a Földön, hogy halálra szenvedje magát. Nincs itt örök kárhozat, nincs örök szenvedés. Mindenki önmagát ítélheti örök szenvedésre, hisz te döntesz, hogy maradsz, vagy mész és abban is te döntesz, hogy HOVA mész és HOL maradsz!

Arról egy későbbi írásomban még be fogok azért számolni, hogy ezek mögött a legtöbbször tudatalatti program működik, és azért is nehéz megbirkózni az ilyen jellegű veszekedésekkel és mögöttük rejlő feszültségekkel, mert a tudatalatti program lényege az eltávolítás és a szakítás (a távol tartás). Végül is ez be is következhet hamar, ha nincs megoldva a probléma. Ez az a védelmi vonal, ami van, akit megvéd és van, akit épp a boldogságtól tart távol. Erről később bővebben...

Kellemes napot kívánok és hamarosan jön a következő téma, ami a SZEXUALITÁS és a VELED VAGY NÉLKÜLED kapcsolati választásokról fog szólni. Tarts velem továbbra is és iratkozz fel hírlevelemre, hogy mindig naprakész legyél és értesülj azokról a hírekről is, amit a cikkekben nem feltétlenül fogok leírni, csak a hírlevélre feliratkozók között terjed majd!

Köszönöm a figyelmet,
TJI, a Tudatalatti Detektív

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdolokes.blog.hu/api/trackback/id/tr555375889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ha kezdő lökés kell...

takacs-janos-istvan-tudatalatti-detektiv-profil.jpg

Jani vagyok. (Takács János István, TJI, Zen) Természetgyógyász-kineziológusként kezdtem 2001-ben és azóta segítem az engem felkereső embereket. Azóta folyamatosan kutatom, fejlesztem módszereimet, hogy a lehető leghatékonyabban kísérhessem a fejlődés, gyógyulás, tanulás útján azokat, akik erre vállalkoznak, bejelentkezve hozzám. Az egyéni és csoportos foglalkozásokon kívül életcélom és hivatásom átadni azt a lelkesedést, látásmódot, tiszta szeretet érzését, nyitottságot, motiváltságot, amit születésem óta hordozok és fejlesztek. Ezért írom ezt a blogot is :)

TEHÁT: Ha kezdő lökésre van szükséged, keress fel, szeretettel várlak!

ITT JELENTKEZZ BE LELKI FOGLALKOZÁSRA:

takacs.janos.istvan@gmail.com

ITT REGISZTRÁLJ ÖNISMERETI FOTÓZÁSRA:

tjicasting@gmail.com

süti beállítások módosítása