Takács János - Gyakorlati Önismereti Foglalkozások

Egyéni és csoportos önismereti lelki tuning, fejlesztés

Talán te is fertőzött vagy? Vagy csak babás?

Ugye milyen ijesztően tud hangzani egy ilyen cím? De ne menjünk ennyire előre. Állj csak meg, ha mentél volna épp valahova. A születés hete harmadik napjához érkeztünk, és mára épp a magzati kort hoztam. Ki gondolta volna, hogy a terhességre, áldott állapotra is gondolják még emberek, hogy fertőzés vagy valami betegség! Megcsípett a cecelégy?

babas-pocakos.jpgEzt a részt most azoknak ajánlom, akik női testbe születtek és nőnek is érzik magukat, valamint szeretnének babát. Képzeld el, hogy baba van a hasadban. Ha épp ott is van, akkor nem kell képzelődni, elegendő az odafigyelés. Milyen érzés, hogy a testedben növekszik egy élet? Milyen érzés, hogy tőled függ, egy véráramlásban vagytok? Milyen érzés, hogy a nyugalmad az ő nyugalma, a feszültséged az ő feszültséged is?

Hoppá. Nem tudtad, hogy minden, ami veled történik, az rá is átterjed azonnal? Hát hogy ne terjedne át, hiszen benned él és növekszik. Olyan, mintha azt mondanád, hogy "amikor ideges vagyok, akkor a májam azért nyugodt..." Teljesen nyugodtan képzeld el azt, hogy a kis babád egy saját kis szerved, amiért felelős vagy. Amikor iszol egy pohár borocskát, vagy pálinkát, akkor is gondolnod kell arra, hogy a szerveidre ez milyen hatással van. Még akkor is, ha időnként sokan azt gondolják, hogy "áááááá, ez a kevéske belefér". Ha a szerveid beszélni tudnának, vagy kiabálni, azt hiszem sokkal több veszekedés és hangzavar lenne a világban, mint amúgy van.

Jó, akkor elég is a képzelődésből, mert eljutottunk oda, hogy kijelentem a saját és mások tapasztalataira alapozva, hogy a baba, ami egészséges esetben női pocakban növekszik teljesen EGYSÉGBEN van az anyukával, azaz a kedves női olvasóimmal. Ez azt jelenti, hogy amit gondolsz, azt ő is hallja. Amitől félsz, attól ő is fél és félni fog miután megszületett. Ha haragszol valakire, akkor ő is hasonlóképpen fog érezni az illetővel kapcsolatosan. Még akkor is, ha neki nem ártott közvetlenül. Imád és szeret a párod? Akkor a gyermek is ezt fogja érezni. Éhes vagy és kívánod a tojást? Na ezt lehet a gyermek szeretné, tehát még akár föléd is növekedhet időnként. Ez akkor a leginkább szembetűnő, ha te előtte nem szeretted a tojást. Miért nézel folyton SCI-FI-t, mióta a baba a hasadban? Előtte csak csupa romantikus filmre voltál kíváncsi. A hormonok? Áh biztosan. Vagy a hasadban a jövő gyermeke? Sokkal inkább erre tippelnék.

De tudod mit? A legjobb, ha nem vársz semmit, nem tippelsz semmit és nem akarod, hogy ilyen és olyan legyen. Képzeld el az érzést, hogy te vagy a gyermek, ott vagy benne anyukád hasában és meghallod, hogy kint a felnőtt emberkék, akik a szüleid arról beszélnek, hogy "ha a fiam felnő picit, akkor majd megyünk horgászni és biztosan megtanítom neki az autószerelést is, hogy ne legyen gondja" - mondja az apuka, majd az anya rákontráz: "Mucikát a lányunkat gyönyörű ruhákba fogom öltöztetni és mindenképp beíratom valami jó kis egyetemre, ha felnő, mert nem akarom, hogy úgy járjon, mint én". A pici baba, aki most épp te vagy, az meg ott malmozik a picike ujjaival és azon kattog már előre, hogy hogyan fog ennek a sok elvárásnak megfelelni, szeretni fogják, ha meglátják, hogy ő lány? Szeretni fogják, ha meglátják, hogy nem szőke, hanem barna? Szeretni fogják, ha ő nem akar egyetemre menni? (egyáltalán mi az, hogy egyetem?)

A tapasztalatok azt mutatják (és kutatások tömkelege is van már erre külföldön is), hogy a baba képes minden érzést és ingert elraktározni. Gondolatokat, benyomásokat, beszélgetéseket...mindent, ami feléje irányul. Az emberi sejtek pedig olyanok, mint egy nagy memóriaegység. Úgyhogy, aki abban a hitben élt, hogy bármit lehet, mert a baba úgysem hallja, az téved és nagy hibát követhet el már az elején, amit később nehéz helyrehozni. Az első benyomás itt is fontos. Fontos a fogadtatás.

Szóval ez nem fenyegetés, amit most mondani fogok, de érdemes jó értelemben annak venni:

Fogadj el egy jó tanácsot! Nem kell görcsölni akkor, amikor jön a baba, mert tudatosan úgysem fogsz tudni mindenre odafigyelni. Viszont igyekezz a feszült helyzetek közben vagy után megbeszélni a belső lényeddel, hogy ez miért történt. Igyekezz foglalkozni olyan relaxációs módszerekkel, amik megnyugtatnak (pl. zene, légzések). Igyekezz tanulni és okosítani magad azzal kapcsolatosan, hogy miről szól a babavárás: mi változik, mi a fontos, mivel jár, mit hoz ki az apából és anyából stb.

Vizsgáld meg magad a fentiek tükrében, és ha nem megy egyedül, kérdezz bátran!

Kellemes napot kívánok!

TJI, a Tudatalatti Detektív

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdolokes.blog.hu/api/trackback/id/tr965286735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ha kezdő lökés kell...

takacs-janos-istvan-tudatalatti-detektiv-profil.jpg

Jani vagyok. (Takács János István, TJI, Zen) Természetgyógyász-kineziológusként kezdtem 2001-ben és azóta segítem az engem felkereső embereket. Azóta folyamatosan kutatom, fejlesztem módszereimet, hogy a lehető leghatékonyabban kísérhessem a fejlődés, gyógyulás, tanulás útján azokat, akik erre vállalkoznak, bejelentkezve hozzám. Az egyéni és csoportos foglalkozásokon kívül életcélom és hivatásom átadni azt a lelkesedést, látásmódot, tiszta szeretet érzését, nyitottságot, motiváltságot, amit születésem óta hordozok és fejlesztek. Ezért írom ezt a blogot is :)

TEHÁT: Ha kezdő lökésre van szükséged, keress fel, szeretettel várlak!

ITT JELENTKEZZ BE LELKI FOGLALKOZÁSRA:

takacs.janos.istvan@gmail.com

ITT REGISZTRÁLJ ÖNISMERETI FOTÓZÁSRA:

tjicasting@gmail.com

süti beállítások módosítása