Takács János - Gyakorlati Önismereti Foglalkozások

Egyéni és csoportos önismereti lelki tuning, fejlesztés

Szigorúan (nem) csak férfiaknak! 1. rész

A férfiakat érdekli az önismeret? Kíváncsiak arra, hogy mi zajlik a tudatalattiban, mélyebben? Mi van a férfiakban? Hogy gondolkodunk mi férfiak? Mi a feladatunk? Mit érzünk, mit gondolunk mikor egy OLYAN kapcsolatba kerülünk? Mire vágyunk? Sokat gondolkodunk? Határozottak vagyunk vagy bizonytalanok? Hogy dolgozzuk fel a korábbi életek hatásait? Hogyan kezeljük az érzéseinket?

Rengeteg ilyen és ehhez hasonló kérdés merül fel a hölgyekben. Manapság egyre több nyitott férfival is találkozom, akik ugyanúgy vizsgálgatni kezdik önmagukat...

DE MIBEN MÁSABB EGY FÉRFI?

 

magyar-vilaghaboru-csonka-csalad.jpgElőször is ebben a témában van egy izgalmas csavar, ugyanis azt gondolom, hogy többféle generáció többféle belső világgal, hozzáállással rendelkezik. Pl. ha egy 1900-as évek első 30 évében született férfit nézünk, ...sőt akár még elhúzhatjuk ezt a határvonalat a 60-70-es évekig született férfiakra, akkor talán úgy lehetne összefoglalni őket, hogy "minek foglalkozzak a belsővel? Mi az, hogy lélek? Mi az, hogy érzések, érzelmek? Hagyjuk ezt meg a nőknek. Csak csinálni kell és nem gondolkodni, agyalni"

Nyilvánvalóan most kisarkítottam a dolgot. Ez látszik. Ez jött át a férfi energiáról sokáig.

Nekem azért volt szerencsém több száz férfival is foglalkozni mindenféle korosztályból, így nem csak a saját fejemben, szívemben lévő történeteket és érzéseket látom, hanem azt is, ami sokak számára rejtve marad...

A férfi inkább zárva, védve, falak mögött rejtett érzésekkel éldegél. Ugyanúgy tele van gondolatokkal. Ugyanúgy bizonytalankodik. Ugyanúgy vannak erősebb napjai és gyengébb napjai, mint a nőknek. DE ezek még akkor is rejtve vagy tagadva maradnak, ha egy-egy szemfüles hölgyemény észreveszi.

"ÁH NEM...teljesen magabiztos vagyok, tudom én mit akarok, tudom mit miért teszek!!! NE AKARD megmondani mit érzek" - ismerős jelenet.

Aztán a férfi kitombolva, megsértve visszavonul a barlangjába, vagy a kocsmájába, haverjaival vagy teljesen egyedül és fortyog, tombol, kattog, összeesküvés elméleteket gyárt, lejátssza a történetet oda-vissza...És szépen lassan lenyugszik.

Nem néz mögé. Nem elemzi, hogy ez vajon honnan jött, ez miért volt. Csak egyszerűen tombol, fortyog, dühöng, szenved. Aztán "majd elmúlik ez magától".

A férfiakat ugyanúgy érdekli, hogy mi lehet a másik férfi fejében. Rivalizálás, erőfitogtatás, fickóskodás itt is zajlik. Harc az élet... Fontos, hogy milyen arculat, milyen az "énmárka" :) Arra is kíváncsiak a férfiak, hogy mi van a nőkben. Arra is, hogy vajon mivel lehet egy nőt megfogni, megtartani, felizgatni...vagy akár a legmisztikusabb terület: MEGÉRTENI...

"ÁHHHHHHHH. Megérteni. Ne fárasszál már!" Na ez azt hiszem a nemek között megint egy közös pont. A férfi is meg akarja érteni a nőt, és a nő is a férfit. De nem volt ez mindig így.

És a legviccesebb az, hogy a nő női gondolkodással...a férfi férfi gondolkodással próbál hozzáállni, ami egyáltalán nem segít abban, hogy valódi megértés történjen. Ez nem baj, vicces szituációkat eredményez...

Visszatérve az erőteljesebb régimódibb férfi energiára: Ha a világ nem fejlődött volna ennyit, ha nem lett volna az I. és II. Világháború, akkor nem is tartanánk ott, hogy a férfiak is nyomoznak, kutakodnak a lélek világában. Legalábbis nem ennyire mélyen.

nemek-harca-ferfias-noies.jpgSokszor hivatkoztam már a Világháborúkra. Nem véletlenül. Gondolj csak bele, hogy mi történt ott? Behívták a cselekvőképes férfiak nagy többségét, katonák lettek. Közben otthon maradtak a nők, lányok és fiúk... És esetleg 1-2 öregebb, idősebb férfi. De ha a túlnyomó tömegesebb részét nézzük, akkor 90%-ban inkább nők maradtak otthon. Új energiákat, új nevelési formákat hozott. A férfiak egy jelentős része elveszett a háborúban, és soha nem tértek haza. Ez mély nyomott hagyott a társadalomban, több okból is. Feldolgozatlan elvesztések, halálesetek, tragédiák...Valamint magára hagyott családok női vezetőkkel, női neveléssel. A nők kénytelenek voltak megerősödni, férfias energiákat is felvenni... Már az I. Világháború közben és utána is elindult egy olyan nemzedék, akiket nők neveltek. Közöttük rengeteg olyan "mellékhatás" született, akik kósza katonák ivadékai. A háború magával hozta azt a fajta utódnemzést is, amit manapság nem kívánt és erőszakos terhességnek hívnak.

Tehát lássuk csak milyen férfiak nőttek fel, hova alakult a világ? Voltak a...

  • teljes családba született fiúgyerekek. Aztán közülük sokak apja meghalt a háborúkban.

  • teljes családba született fiúk, akik apja nem halt meg, de a sérüléseket és a megértések hiányát ugyanúgy magukban hordozzák
  • csonka családba, idegen katonák magjaiból született gyermekek...szeretetből, erőszakból, kényszerből, tehetetlenségből...
  • csonka családban vándorló fiúk, akik elvesztették apjukat, és a család másik tagjaihoz kerültek
  • árvák, akik a háború miatt kerültek utcára, árvaházba, vagy idegen férfiakhoz/nőkhöz

Ezeknek a férfiaknak a leszármazottai ülnek most mindenütt és mivel a dolgok mélyét kutatom mindig, ezért rengeteg bizonyítékot láttam arra, hogy több generációra hatással vannak az ilyen durván erős traumák. Ráadásul az 1900-as évek eleje meglehetősen friss élmény, emlék és testkódba rejtett program.

A férfiak az erős, kemény, zárt energiából pár tíz év alatt átalakultak puhább, bizonytalanabb, gyengébb irányba. Ennek egyszerű oka van: nagyrészt a női energiák nevelték őket. Fejlődés szempontból pozitív, mert elindult egyfajta nyitás, a férfiak is kutatják magukat. A hátulütője, hogy az az igazi nyers férfierő eltűnt, illetve elég kevesekben található meg a felszínen. Kevesen csinálják és élik meg.

Én is olyan családban nőttem fel, ahol elég vegyes érzelmek vannak a férfiakkal szemben. Több férfi szereplő hiányzott, eltűnt, meghalt, kiesett a történetből.

Visszapörögve a jelen életbe. Körülnézek és azt látom, hogy itt Magyarországon egyre növekszik azok száma, akik felteszik azt a kérdést, hogy "miért történik ez? Mi lehet mögötte? Miért tartok itt? Mit tehetnék?"

Ez nagy részben a nőknek is köszönhető illetve annak a női energiának, amit a férfiak is elkezdtek pörgetni. Régen is voltak érzékenyebb férfiak, de zömében inkább a nyersebb férfierő volt a jellemzőbb.

ferfi-no-harc-feszultseg.jpgAzt gondolom, hogy ezt a fejlődési szakaszt, amelyben a társadalmunk tart, fel lehet használni arra, hogy KIDOLGOZZUK MAGUNKBÓL FÉRFIKÉNT (is) azokat a sérüléseket, fájdalmakat, elsántult energiákat, amelyek évszázadok, vagy inkább évezredek óta kísértenek mindenkit. Már nem menő az erőszakos férfi energia. Már a nők is simán visszavágnak fizikailag vagy anyagilag. Megváltozott minden, felfordult a világ.

Természetesen ezekhez a változásokhoz FONTOS MEGJEGYEZNI, hogy amennyire a férfiak is felelősek ezért az egész átalakulásért, gyógyulási folyamatért, annyira a nőknek is észnél kell lenni, hogy akaratlanul is olyan helyzetben vannak, olyan helyzetbe kerültek, ami egyfajta gyógyító istennői / anyai szerepbe tette őket. A makacsabb, lázadóbb, feszülősebb női energiának is lejárt már az ideje. Nincs szükség arra, hogy bárki lázadozzon, hisz EZ VAN. Itt tartunk.

A nők is akarták ezt a változást és valahol a lelkük mélyén a férfiak is vártak már erre a felszabadulásra. Ez a folyamat minimum 100 éve elindult... Jelenleg ott tartunk, hogy egy időre a nők átvették a vezetést, az irányítást, a nevelést és az ERŐT. De ez a férfias energia nem áll nekik jól, és sokan bele is fáradnak idő előtt. Ennek szintén egyszerű az oka. Nem direkt történt, nem akaratból vették át a vezetést, hanem rákényszerültek. Aztán idővel meg kellett szokniuk, hogy apa és férfi nélkül nevelnek, növekednek, fejlődnek...

DE MEDDIG? MEDDIG TARTHAT EZ? Vajon meddig húzódik még?

Amikor férfiakkal és nőkkel is foglalkozom külön-külön, akkor azt látom, hogy rettentően szomjazik mindkét nem arra, hogy fejlődhessen, kioldhassa és magyarázatot találjon a történésekre, a kapcsolatokra, vagy épp azok hiányára. Ám amikor a két ember közösen akarja megoldani a sztoriját, ott tényleg mindkettőnek bele kell adni mindent. Közösen. Kölcsönösen!

Úgyhogy ezzel a cikkel arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy mindenki tegye le azt a gyermeteg, feszülős, sértődött hozzáállást, azt a fárasztó és energiavámpír énjét, amit folyton a másikra mutogat, másikra vár...!!!

Ez a fejlődés, ez a változás, ami itt zajlik CSAK EGYÜTT történhet meg. A FÉRFIAK is engednek és a NŐK is engednek. Egészen addig, amíg ez nem történik meg, amíg ezt nem ismerik fel sokan, addig csak mutogatás lesz és felelősséghárítás. A nők átvették a nevelést és irányítást ÍGY hatalmas szerepük van abban, hogy ebből szerető és türelmes támogatással kivezessék a férfiakat. Nem a férfiak helyett kell bármit megtenni, csak engedni, átadni, támogatva...De persze mindezt csak akkor, ha már kellően belefáradt a hölgy...

Ami pedig a férfiak oldalát illeti, kulcsszavakban: beismerés, engedés, átadás, bizalom.
Bővebben: BEISMERNI, hogy NEKED erős férfinak is szüksége van gyengédségre, szeretetre és SEGÍTSÉGRE is. Akár szakembertől, akár csak családilag...vagy mindkettő, de te is sérültél, neked is szükséged van regenerálódásra.

MAGYARUL: MI férfiak és TI nők, egymást tettük ilyenné ebben az izgalmas harcban. Harcban az igazságért, harcban a hatalomért, harcban az irányításért...de EMLÉKEZZÜNK. Alapvetően a SZERETETÉRT.

Mindennek ez az alapja. Ne feledjük. Sokszor azért merül feledésbe, mert rengeteg maszlag, sallang, trutyi rárakódik. És ezek a rétegek szépen elfedik a valóságos szomjúságot, vágyat. Azt, amiért valójában itt vagytok FÉRFIAK és NŐK...

És itt jön be az a rész, amiért én is imádok ezzel foglalkozni:

ferfi-harc-verseny.jpgEZEKET FEL LEHET SZÉPEN TÉRKÉPEZNI, FELISMERNI, TUDATOSÍTANI ÉS MEGVÁLTOZTATNI AZZAL, HOGY FELSZÍNRE HOZTUK. Onnan pedig már csak egy rövidebb időszak, amíg a régi sebek begyógyulnak. Biztonságban, szeretetben. Lehet sokan azt mondjátok majd erre, hogy "ÓÓÓÓÓÓ, ez nem normális...még hisz az ilyenekben? Utópisztikus..."

Lehet, hogy őrült vagyok és bolondos gondolataim vannak, időnként koboldként viselkedem, de abban hiszek, hogy mindenre lehet megoldásokat találni, mert a megoldás és a válasz ott van benned, és benned és benned is...És bennem is.

Aki pedig már az elején lezárja, hogy "áh ez úgysem működik", az csak egy dolgot tett: meg sem próbálta. Aki pedig nem próbálta meg, semmi esélyt nem adott, az azt hiszem meg is érdemli az életét, hisz ő tehet róla.

TE TEHETSZ ARRÓL, HOGY HOL TARTASZ ÉS MÉG FONTOSABB: TE TEHETSZ AZÉRT, HOGY INNENTŐL HOGY ÉLSZ!

Szép napot kívánok és jövök hamarosan férfi és női témákkal, addig is ha kérdésed van, vagy felkeresnél egy belső utazás sorozatra, mert szeretnéd felgöngyölíteni a múltadat, tanulni belőle, és jobban megismernéd magad, akkor gyere írj nekem ide >>> takacs.janos.istvan@gmail.com

Szeretettel,
Jani

ferfi-no-osszefogas-oleles.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdolokes.blog.hu/api/trackback/id/tr914355829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ha kezdő lökés kell...

takacs-janos-istvan-tudatalatti-detektiv-profil.jpg

Jani vagyok. (Takács János István, TJI, Zen) Természetgyógyász-kineziológusként kezdtem 2001-ben és azóta segítem az engem felkereső embereket. Azóta folyamatosan kutatom, fejlesztem módszereimet, hogy a lehető leghatékonyabban kísérhessem a fejlődés, gyógyulás, tanulás útján azokat, akik erre vállalkoznak, bejelentkezve hozzám. Az egyéni és csoportos foglalkozásokon kívül életcélom és hivatásom átadni azt a lelkesedést, látásmódot, tiszta szeretet érzését, nyitottságot, motiváltságot, amit születésem óta hordozok és fejlesztek. Ezért írom ezt a blogot is :)

TEHÁT: Ha kezdő lökésre van szükséged, keress fel, szeretettel várlak!

ITT JELENTKEZZ BE LELKI FOGLALKOZÁSRA:

takacs.janos.istvan@gmail.com

ITT REGISZTRÁLJ ÖNISMERETI FOTÓZÁSRA:

tjicasting@gmail.com

süti beállítások módosítása