Takács János - Gyakorlati Önismereti Foglalkozások

Egyéni és csoportos önismereti lelki tuning, fejlesztés

B***meg élmény vs. "Külföldre költöztem a párom miatt"

Igaz beígértem a szexualitással foglalkozó cikket mára, de közbejött egy még fontosabb téma, hisz úgy látom egyre többen döntenek úgy, hogy külföldre távoznak és elhagyják Magyarországot. Ennek oka pl. az anyagi helyzet, vagy épp a párkapcsolat vonzása lehet.

kulfoldi-remeny-koltozes.jpgÉvek óta figyelem a körülöttem zajló eseményeket, azt, ami ebben az országban folyik és mára azt mondhatom, hogy kevés az az ember, aki azért marad itt, mert jól érzi magát itthon. Ami ide köti őket, az legtöbbször az, ami miatt el is akarnak menni: sikertelenség, pénztelenség, magány és a leláncolt érzés.

Viszont egyre gyarapodik azok száma, akik külföldre költöznek annak a reményében, hogy ott majd új életet kezdhetnek, maguk mögött hagyva a problémákat, feszültségeket, családi elnyomást és az ország lehúzó erejét. Többféle indokot hallottam még ezen kívül, hogy mi volt a mozgatórugó, és ezek közül egyik erősebb ok így hangzott: "Külföldre költöztem a párom miatt."

dontes-dobokockaval.jpegEzt hallottam már férfitól, nőtől és mindegyik hasonlított abban, hogy csupán egyik fél akart költözni és külföldön dolgozni. Talán a bátorság hiánya miatt nem akart a másik fél? Vagy nem is vágyott rá, hogy más országban éljen? Nem tudni. De a lényeg, hogy közösen úgy döntöttek, megpróbálják. És bár belül tudták, hogy csak egyikük akarta, ezt valahogy egy idő után kezdték elfeledni.

Itt jönnek a bajok és a rengeteg elfojtott probléma, hiszen az a fél, aki ki akar menni, azt érezheti, hogy minden szép és jó. Viszont mivel a társában nem volt ott alapból sem a vágy, hogy költözzön, ezért benne dolgozni fog a lelke mélyén, hogy ő ezt nem is akarta.

Lássunk csak egy kis történetet, aminek a főszereplője Anita és Tamás. A célország Anglia.

Tamás kitalálta, hogy ki szeretne vándorolni Angliába, mert Magyarországon nem becsülik a munkáját és elege lett, hogy amiből itthon szinte éhenhalás veszélyezteti őket, abból Angliában kezdésnek akár 6-700 ezer Forintnak megfelelő összeget is megkereshetnek és félre is tudnak tenni bőven. Anita a kiköltözés előtt rengeteget dilemmázott, hiszen ő nem vágyott abba a hideg, ködös, esős, rideg országba, még akkor sem, ha sokak számára az ígéret földjét jelentette. Rágta, rágta magát, viszont félt attól, hogy elveszítheti szerelmét, Tamást. Bízott abban, ha úgy dönt bevállalja ezt az utat, akkor majd Tamás rájön, hogy nem jól választott és bízott abban is, ha mégis jól sülne el a külföldi út, akkor ő is megszereti majd a helyet.

skype-beszelgetes.pngSajnálatos módon ez csak egy álomkép maradt számára, hiszen a lakóhely váltás után fél évvel meg is keresett engem azzal, hogy látja online is tudok segítséget nyújtani skype beszélgetéssel. Kérdezte mi ennek a módja. Megbeszéltük a részleteket és bele is vágott. Első beszélgetés előtt leírta a részleteket, hogy tulajdonképpen mi a problémája, majd elkezdtük.

Kiderült, hogy bármennyire is szerette volna legyőzni magában a félelmeit és fájdalmait, nem sikerült, sőt ott kinn Angliában ezek még fel is erősödtek, hiszen a párja rengeteget dolgozott, hogy fenn tudják tartani magukat és az albérletet (ami egy kis lyuk volt amúgy). Tehát se a körülményeik, se az együtt töltött idő nem volt éppen minőséginek mondható, ez rányomta a bélyegét a hangulatára.

Az a bizonyos lelki mérleg, ami mindenkiben dolgozik azt mutatta nála, hogy a rossz energiák győztek, sokkal több olyan esemény és körülmény volt, ami lehúzta és nem sikerült elérnie azt, ami miatt kiment. Úgy érezte átverték, megcsalták és magára hagyták.

Egy valamit elfelejtett, hogy ezeket az információkat előre is tudta és ő maga döntött úgy, hogy külföldre menjen. Bár Tamás rábeszélte és erősítette benne azt, hogy jó lesz és majd megszokja Anita, de nem így lett. Ez minden változásnál benne van. A csalódás lehetősége mindig ott van. Egy dolog biztos, a változás.

Tamás megkereste azt a pénzt, amit előre beígért, de ezért cserébe csak aludni látta őt Anita, hisz 12-14 órát kellett güriznie kettőjükért. Anita pedig egész nap otthon ült, egyedül. Se barátja, se ismerőse helyben. Az internetes kapcsolattartás pedig hosszabb távon nem elégít ki és még jobban eltávolít, ezt már rég megmondták a szakma szakértői. Összefoglalva: 6 hónap után a sok munka, külön töltött idő, rossz körülmények annyira megmérgezték a kapcsolatukat, hogy már nem az volt a kérdés, hogy jó-e külföldön, hanem az, hogy együtt legyenek vagy külön. Tehát, hogy EGYÜTT VAGY KÜLÖN folytassák életüket.

Hatalmas fordulat, mondhatom. Ezzel az alappal elég nehéz nyugodtan és harmonikusan élni, hisz bármikor összeomolhat minden. Így sokan már dolgozni sem mennének el, hiszen ha a kapcsolatnak vége, akkor mindennek vége.

Végül is átbeszéltük Anita életének fontos részeit és megtaláltuk azokat a pontokat, amiért rosszul választott párkapcsolatot. Természetesen nála is kiütközött az alapvető kulcs, az apa-lánya kapcsolat. Édesapja mindig mást akart, mint a család, folyton dolgozott, távol volt és ez a külföldi költözésükkel a mostani párkapcsolatában is erőteljesen jelen van. Tehát a fel nem dolgozott leánykori élményei miatt olyan férfit talált magának, aki passzol a problémáihoz és ilyen kapcsolatot sikerült csupán kialakítania, mert ilyen mintája volt.

aha-elmeny.jpgMikor ezt felismerte, hatalmas sírásban tört ki és elkezdte mondani az egész életét, hogy "ÚRISTEN, akkor ez azért volt..." Lepörgött az egész élete és sorolta az eseményeket, amik emiatt alakultak úgy, ahogy...

Éltem már át én is ilyet, személyesen, így tudom milyen, amikor beindul az a bizonyos "aha" élmény. Ott már nincs visszaút. Meglátod a fényt, meglátod az OKOT és mindent másképp látsz, visszafordíthatatlanul.

Természetesen ezt mindig elmondom mindenütt, hogy miután beszélgetünk és részt vesznek nálam a foglalkozáson, utána már garantáltan másképp fogják látni a világot az engem megkeresők. Ez fontos is, hiszen ha mindent ugyanúgy látsz, mint annak előtte, akkor semmi sem fog változni, hisz épp azért vagy abban a helyzetben, mert így gondolkodsz. Ha másképp szeretnél élni, akkor másképp kell gondolkodni és látni.

Mi lett Anitával? Kérdezhetnéd...

Anita még 1 hónapig húzta a saját idegeit, aztán sírásban tört ki Tamás előtt, akivel 1 hét veszekedés, összeborulás, sírás és tisztázó beszélgetés után úgy döntöttek, hogy külön folytatják útjukat, mert Anita ettől megbetegszik. Tamás nem tudta, hogy Anitának ennyire rossz így. Nem tudta, hisz Anita erről nem mesélt neki, magába fojtotta. Anita kíméletből, félelemből és makacsságból eltitkolta párja elől az igazságot, ezzel persze maga alatt vágta a fát, hisz "néma gyermeknek anyja sem érti a szavát" - ez egy jóhiszemű átverés volt, hisz megbántani nem akarta párját, de azzal, hogy eltitkolta érzéseit, ezzel a megoldástól is sikerült megszabadulnia.

Tudjátok mennyire sokan élnek abban a hitben, hogy "a mi szerelmünk örökké él és soha semmi sem állhat közénk, mert a szeretet és szerelem mindent legyőz"? Ez kb. olyan gondolat, mintha azt mondanánk, hogy "engem soha sem fog elütni az autó, mert ilyen csak másokkal történik". Miért is lehetne ilyen? Bármikor a fejedre eshet egy cserép. Erre nem lehet készülni előre.

flow-szabad-aramlas.jpgAmire lehet készülni és odafigyelni, az a kapcsolatod és a belső érzéseid kimondása. Ha odafigyelsz a jelzéseidre, akkor lecsökkentheted a feszültségeket és hamarabb megoldást találhatsz a pároddal is. Tamás és Anita ezt a lehetőséget eljátszották azzal, hogy túl sokat vártak, túl sokáig húzták, aztán amikor kiderült, akkor már csak szétesés következett, nem pedig türelmes megoldás. Valószínű ők nem egymásnak lettek teremtve. Legalábbis nem arra, hogy boldogok legyenek egymással. Van ilyen, szomorú, de megtörtént.

Azért tettem ezt közzé, hogy tanuljon mindenki akár mások hibájából is, hiszen az okos ember saját hibáiból tanul, a bölcs pedig másokéból is :) Anita azóta boldogan él, talált magának egy férfit, akivel már az elejétől kezdve mindent őszintén megbeszélnek és tisztáznak, így nem lehet félreértés, vakfolt és csalás...

Azt írta nekem pár napja, hogy hálás azért a sok segítségért, amit skype-n nyújtottam neki az online tanácsadások alkalmával. Nem is tudja mi lett volna vele, ha nem találja meg ezt a lehetőséget.

Köszönöm szépen én is a lehetőséget Anita, hisz ez a cikk sem jött volna létre, ha nem hozod nekem a témát. Ezzel most te is több embernek segíthettél!

Szép napot kívánok (és most már tényleg következhet majd a Szexuális téma)

TJI, a Tudatalatti Detektív

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdolokes.blog.hu/api/trackback/id/tr385378822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ha kezdő lökés kell...

takacs-janos-istvan-tudatalatti-detektiv-profil.jpg

Jani vagyok. (Takács János István, TJI, Zen) Természetgyógyász-kineziológusként kezdtem 2001-ben és azóta segítem az engem felkereső embereket. Azóta folyamatosan kutatom, fejlesztem módszereimet, hogy a lehető leghatékonyabban kísérhessem a fejlődés, gyógyulás, tanulás útján azokat, akik erre vállalkoznak, bejelentkezve hozzám. Az egyéni és csoportos foglalkozásokon kívül életcélom és hivatásom átadni azt a lelkesedést, látásmódot, tiszta szeretet érzését, nyitottságot, motiváltságot, amit születésem óta hordozok és fejlesztek. Ezért írom ezt a blogot is :)

TEHÁT: Ha kezdő lökésre van szükséged, keress fel, szeretettel várlak!

ITT JELENTKEZZ BE LELKI FOGLALKOZÁSRA:

takacs.janos.istvan@gmail.com

ITT REGISZTRÁLJ ÖNISMERETI FOTÓZÁSRA:

tjicasting@gmail.com

süti beállítások módosítása