Takács János - Gyakorlati Önismereti Foglalkozások

Egyéni és csoportos önismereti lelki tuning, fejlesztés

Ruhára költök inkább, még ha beledöglök is...

Kinek mi a fontos az életben?

Durva dolgokat hallok naponta a környezetemből (rokonok, ismerősök történeteiből és persze a hírekből is). Miről is beszélek itt konkrétan?

Több olyan esetet is láttam már - bizonyára nem egyedi történetek - amikor megkeresett egy hölgyemény, hogy fáj a szíve, fáj a feje, fáj a lelke stb. és neki sürgősen időpont kellene, mert meg kell oldani élete nagy problémáit.  Egyeztettünk is időpontot, aztán ahogy közeledett a nap, hirtelen megváltozott minden és a találkozás elmaradt, mert valami apróságra hivatkozva lemondta. Elmenekült önmaga elöl. Tulajdonképpen utólag mindig valamilyen módon kiderült, hogy az egészséget hátrébb helyezte fontossági sorrendben és helyette vásárolt egy ruhakölteményt a többi száz ruhája mellé. Vagy egy új cipőt. Vagy egy új táskát. Pótcselekvés, tudom én, de ettől még elszomorító tud lenni, hogy ennyire sok embernek ennyire nem fontos az egészsége.

shoppingolas-potcselekves-1.jpgKorábban volt olyan kósza gondolatom, hogy "talán nincs elég pénzük ezeknek az embereknek? Vagy sajnálják magukra?" De nem így van, ez már rég megdőlt. Sokkal inkább az a gond, hogy ez a jól berögzült "szegény én" nem szeretne meghalni és utat engedni az egészséges énnek. Ehelyett inkább szenved és még mélyebbre taszítja a kedves "Test tulajdonost", azaz azt az embert, aki épp felkeresett segítségkérés ügyében.

A ruha, cipő, táska boldogít? Egy darabig biztosan. Rövid időre.

Meggyógyítja a szív bánatát, a torok gombócait, a gyomor reszketését és a bőr kiütéseit?

szivfajdalom.jpgPersze mondhatjuk azt is bölcsen, hogy "oh, majd egyszer csak beérik és eljön az ő ideje, rájön, hogy baj van és elege lesz." Ez igaz is és részben egyetértek, de nem teljesen, hiszen hányan kerültek volna már az élet lápos süllyesztőjébe, ha valaki nem noszogatja, piszkálja őket, vagy netán rúgja seggbe időnként?! Több ezren? Több millióan? Szerintem inkább utóbbi. Ha szeretsz valakit, pl. családtagod, akkor biztosan erősebben hajtasz azért, hogy történjen valami változás. Ha emberszeretetből, akkor is erős hatással lehetsz másokra. Remélhetőleg soha nem jut el odáig a világ, hogy mindenki hidegen mászkál el a másik mellett, tudomást sem véve a másikról és még akár egyet bele is rúgva. Az lenne az igazi világvége...

fejfajas.jpgDe ezt a gondolatot nem is folytatom, hanem visszalépek picit oda, hogy mit tehetsz akkor, ha olyan embert látsz magad körül, akinek nagy szüksége lenne külső segítségre, de nem igazán akar kimozdulni a megszokott fájdalmas életéből. Lehet ő családtagod, akit nagyon szeretsz. Lehet ő barátod, vagy ismerősöd, akivel gyakran beszélgetsz, találkozol és így rád is hatással van. Lehet távolabbi ismerősöd, akivel csak ritkán beszélgetsz...

Tudod mi/ki a közös ezekben a kapcsolatokban? Te magad.

Ezt úgy értem, hogy te mindegyikkel tudsz beszélni, találkozni és ezáltal indirekt módon segíteni is. Ha rád hatással vannak, akkor ez már benned is rossz érzést válthat ki, pl.  zavarhat, sajnálhatod, féltheted, haragudhatsz rá, eleged lehet belőle stb. Ezek mind olyan érzések, melyek már BENNED vannak, azaz ezzel hatást tudsz gyakorolni a körülötted lévőkre.

Pl. azzal az indokkal küldöd el külső segítséghez, hogy téged már bánt, hogy ennyire rosszul érzi magát a másik. Vagy egyszerűen elmondod neki mennyire hatalmas örömet okozna neked és megnyugtatna, ha elindulna valamilyen irányba, hisz ettől boldogabb lehetne ő is és a környezete is. Rengeteg módja van annak, hogy a sárba ragadt embert kirántsuk a gödörből.

segito-kez.jpgKörülötted van ilyen? Ismersz ilyet? Ne hagyd békén, mert ő sem hagy téged a különféle lelki sérülései miatt!

Később még meg fogja hálálni neked!

Ha segítőre van szükséged, engem is felkereshetsz, de ajánlhatok is mást, ha egyéb szakemberre lenne szükséged! Itt érhetsz el: nyomozas@tudatalatti-detektiv.hu

Szép napot és kellemes hétvégét kívánok!

Ne felejtsd el, holnap Múzeumok Éjszakája!

TJI, a Tudatalatti Detektív

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdolokes.blog.hu/api/trackback/id/tr265371431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ha kezdő lökés kell...

takacs-janos-istvan-tudatalatti-detektiv-profil.jpg

Jani vagyok. (Takács János István, TJI, Zen) Természetgyógyász-kineziológusként kezdtem 2001-ben és azóta segítem az engem felkereső embereket. Azóta folyamatosan kutatom, fejlesztem módszereimet, hogy a lehető leghatékonyabban kísérhessem a fejlődés, gyógyulás, tanulás útján azokat, akik erre vállalkoznak, bejelentkezve hozzám. Az egyéni és csoportos foglalkozásokon kívül életcélom és hivatásom átadni azt a lelkesedést, látásmódot, tiszta szeretet érzését, nyitottságot, motiváltságot, amit születésem óta hordozok és fejlesztek. Ezért írom ezt a blogot is :)

TEHÁT: Ha kezdő lökésre van szükséged, keress fel, szeretettel várlak!

ITT JELENTKEZZ BE LELKI FOGLALKOZÁSRA:

takacs.janos.istvan@gmail.com

ITT REGISZTRÁLJ ÖNISMERETI FOTÓZÁSRA:

tjicasting@gmail.com

süti beállítások módosítása