Takács János - Gyakorlati Önismereti Foglalkozások

Egyéni és csoportos önismereti lelki tuning, fejlesztés

Szeretsz majd, ha öreg leszek?

Ez egy elég "morbid" kérdés több szempontból is. Sokszor hallottam már a saját életemben és mások életében, könyvekben, filmekben. Félnek az emberek, hogy nem fogják őket szeretni és feltesznek ilyen kérdéseket.

Az a helyzet, hogy aki fiatalon ilyeneken gondolkodik, annak az egész élete egy rettegés és ki kell ábrándítsam, ő nem az öregkorában fél majd és ez jut eszébe, hanem MOST FÉL, itt és most.

Van egy nagyon jó kis bölcselet erre: a múlt már elmúlt, ezért nem érdemes vele hosszú távon foglalkozni (kivéve, ha meg akarod ismerni életed mozgatórugóit és lezárni). A jövő majd eljő, de még nincs itt, ezért felesleges attól félni, hogy így lesz vagy úgy lesz, hisz úgyis kiderül.

Arra érdemes figyelni, hogy tudjad merre szeretnél haladni és út közben figyelni mi az, ami nem passzol ehhez, vagy akadályoz, vagy elterel.

De visszatérve a "szeretsz még?" kérdéskörre: te mit érzel, ha ilyet kérdeznek tőled?

Általában az ilyen kérdéssel hatalmas meglepetést és szomorúságot is lehet okozni a másiknak (és persze önmagadnak is). Legfőképp azért, mert bizonytalankodsz, félsz és megkérdőjelezed azt, ami van.

Megint utalnék egyet a média hatására, hisz mindenütt ott vannak, szinte beépültek az ember fejébe. Nem is kell messzire menni, hisz mindenki valamilyen formában találkozik vele. Ha otthon ül, akkor a tévé, rádió, újságok, internet és ezen belül pl. a Facebook. Ha az utcára mész, akkor a hirdetések, plakátok, kirakatok, buszmegállók és buszok oldalán a különböző reklámfelületek, a hívogató feliratok mindenütt. "Fogyassz, vásárolj, most akció van"

Ha nem követed a trendet vásárlásban, párkapcsolatban stb., akkor te rossz ember vagy. Rossz ember vagy? Kérdezted már magadtól ezt, vagy csak tudatalatt követed ezeket a hétköznapi manipulációkat?

Időnként, ha olyan környéken sétálok és tele van minden hirdetésekkel, reklámokkal, akkor azt veszem észre magamon, hogy hamarabb lefáradok. Bizonyára a sok ingertől. Ezt érezheted akkor is, ha bemész egy plázába, vagy egy nagyobb bevásárlóközpontba. Sok inger, hatalmas megterhelés az agynak, közben mindenféle feliratok, amikor vásárlásra ösztönöznek és bekapcsolják az agyadat - nem engednek leállni. Az egész napos munka és ingerelés után hazamész és fáradt vagy, bizonytalan. Ekkor felmerül a kérdés:

SZERETSZ MÉG DRÁGÁM? Ma miért nem mondtad még?

Ismerős az érzés? Ismerős a kérdés?

hkg_hong_kong_advertising.jpg

Talán Magyarország elkerülheti az ilyen durva manipulatív reklámozási hullámot, mint amit a képen láthatunk (Hong Kong). Gondolj csak bele: végigsétálsz az utcán és mit látsz? Feliratok, felszólítások, telefonszámok, fények, villódzások és az agyad beég, kiég és túl van pörgetve.

Igyekezned kell neked is, hogy lépést tarts a világgal, mert rohamosan növekszik az ingerek száma, de ezzel együtt kevesen figyelnek arra, hogy ezt fel is tudják dolgozni. Erre vannak stresszkezelő módszerek, áthangoló eszközök, amivel meg lehet nyugtatni az elmét. Aki használja, az még ebben a fullasztó zsúfolt világban is megtalálhatja a harmóniát. Aki pedig nem foglalkozik ezzel és azt hiszi ezzel megmentheti magát, az pedig hamar megbetegedhet és eltűnhet a süllyesztőben. A gépszíj mindenkit elkap. Senki sem kivétel...

Erről eszembe jut így a végére még egy kis rövid történet. Egy kedves páciensem lemondta a kezelést nálam, mert baleset érte. 3 hét alatt gyógyult fel, majd utána kért tőlem időpontot terápiás beszélgetésre és tudatalatti nyomozásra. Eljött és elmesélte, hogy ő eddig úgy élt, hogy azt mondta, hogy őt aztán soha nem fogja baleset érni, mert "az csak másokkal történik, velem nem". Megtörtént...

Vannak olyan tényezők a világban, amik attól függetlenül hogyan gondolsz rájuk, vannak és megtörténnek. Ahogy az időjárás is VAN, a reklámok is bombáznak és a média is manipulál (nem beszélve a kormányokról) - csupán politika mentesen gondolom...

Szóval összefoglalva: mielőtt megbántanád a másikat és önmagad azzal, hogy "szeretsz még?" vagy "szeretsz majd öreg koromban?" előtte próbáld meg összeszedni magadat, meditálj egyet, pihenj le, relaxálj, jógázz, taichizz, chikungozz, vagy fuss egy kört és akkor máris tisztább fejjel állsz a kérdéshez :) A nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb embert amúgy is jobban szereti mindenki. A frusztráltakat pedig próbálják kerülni és távol tartani.

Kellemes gondolkodást! :)

TJI, a Tudatalatti Detektív

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdolokes.blog.hu/api/trackback/id/tr885246071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ha kezdő lökés kell...

takacs-janos-istvan-tudatalatti-detektiv-profil.jpg

Jani vagyok. (Takács János István, TJI, Zen) Természetgyógyász-kineziológusként kezdtem 2001-ben és azóta segítem az engem felkereső embereket. Azóta folyamatosan kutatom, fejlesztem módszereimet, hogy a lehető leghatékonyabban kísérhessem a fejlődés, gyógyulás, tanulás útján azokat, akik erre vállalkoznak, bejelentkezve hozzám. Az egyéni és csoportos foglalkozásokon kívül életcélom és hivatásom átadni azt a lelkesedést, látásmódot, tiszta szeretet érzését, nyitottságot, motiváltságot, amit születésem óta hordozok és fejlesztek. Ezért írom ezt a blogot is :)

TEHÁT: Ha kezdő lökésre van szükséged, keress fel, szeretettel várlak!

ITT JELENTKEZZ BE LELKI FOGLALKOZÁSRA:

takacs.janos.istvan@gmail.com

ITT REGISZTRÁLJ ÖNISMERETI FOTÓZÁSRA:

tjicasting@gmail.com

süti beállítások módosítása