Takács János - Gyakorlati Önismereti Foglalkozások

Egyéni és csoportos önismereti lelki tuning, fejlesztés

Vajon milyen hatással lehettek egymásra? Rejtett hatások a kulisszák mögött

hatasok-egymasra.jpgNagyjából 10 éves lehettem, amikor először mélyebben belemásztam abba a kérdésbe: vajon mi lehet apukámban, mi lehet anyukámban? Mi lehet a nagymamámban? Mi mozoghat a rokonaim fejében, lelkében? Vajon azt mutatják, azt élik, amit akarnak, ami van? Vagy egy cél érdekében változtatnak? Vajon a legjobbat, legszebbet hozzák ki egymásból?

Aztán teltek az évek és érettségi után úgy alakult, hogy lehetőségem volt természetgyógyásznak tanulni egy Szabadegyetemen. Ott indultam el egy olyan úton, ahol élőben, élesben is megtapasztalhattam, mélyebbre nézhettem másokon keresztül a világ rejtelmeibe. Megnézhettem több ezer emberen, több ezer kezelésen, önismereti fejlesztésen keresztül, hogy mi van belül, mi zajlik a kulisszák mögött. Milyen hatással vannak egymásra az emberek?

Döbbenet. Tágult folyamatosan a lelkem, az agyam.

Egyszer lelkesebb voltam, aztán csalódtam bizonyos képekben. Rá kellett jönnöm, hogy a világ tanításai tele vannak sarkításokkal, általános igazságokkal...amit én inkább általános ítéletnek hívnék, mert...Na de ebbe most nem megyek bele. Vissza az eredeti szálra. Kapcsolatok és a két fél egymásra gyakorolt hatása.

Ha távolabbról nézem, akkor van egy látszat történet, amit bármely szemlélő kívülről láthat. Ott egy férfi és egy nő, együtt vannak. Kimondják egymásnak, hogy "szeretlek" vagy "imádlak..kívánlak..." Aztán telnek a hetek, hónapok, vagy akár évtizedek, és valahogy az a korábban vágyott boldogság nem jön el. Akadályokat, nehézségeket éreznek. De tudod azok a bölcs idézetek megmondják: az élet nehéz, teher alatt nő a pálma stb. Ja. De tényleg így van? Tényleg együtt kell lenni azoknak, akik valójában szenvednek belül és mindent elnyomnak csak a béke kedvéért?

Béka a békéért...Lenyelik és ennyi.

A látszólagos történet mögött van egy belső világ. Egy rejtett, szupertitkos. Olyan dimenzió, ami csak részben tudatos. Amikor tudod, hogy mit tennél, de nem teszed meg, az a TE DÖNTÉSED. DE vannak olyan mozgások benned, ami nem azért történik úgy, mert most úgy akarod, hanem azért, mert a tudatalatti programok arra irányítanak. Nem a sors, nem a karma. TE...csak nem tudatosan.

ketton-all-a-vasar.pngTehát ott a férfi szereplőnk és a női szereplőnk. Mindegyikük saját belső dumával, belső személyiségekkel, tudatos és tudattalan igazságokkal, mozgásokkal és belépnek egymás életébe. Levágnak egy szeletet abból.

Mindkettő saját szeretet mintával, saját hozott mintázattal rendelkezik...Ám ahogy a régi gyerekjátékban van, nem minden passzol mindenhova. Emlékszel erre a játékra? Volt egy focilabda méretű műanyag, ami mindenféle formában ki volt lyukasztva. Pl. volt rajta csillag, négyzet, kör, háromszög alakú lyuk. Próbáltad beleerőltetni a csillag alakú résbe a négyzeteset, de nem fért bele. Nem passzolt.

A két ember találkozásánál a kulisszák mögött ugyanilyen kockák, csillagok, háromszögek, hengerek stb. találkoznak a lyukacsokkal. A közösen és külön eltöltött időszakok, a cselekvések és a türelem döntik el, hogy mennyire passzol egymáshoz a két fél ebben a játékban.

kocka-henger-formak-lyukak.jpgAz "elméletem" alapján ha sok nem passzoló játék alkatrészetek van, akkor esélyes, hogy hosszabb távon nem lesztek boldogok. Pl. lehet passzoltok az ágyban, de azon kívül szinte semmit sem tudtok együtt művelni. Mert egyik szeretné, másik nem. És hajlandóság nincs. Egyik félben sem.

A játék akkor hoz boldogságot, ha sok-sok olyan közös forma, kocka, csillag, háromszög és ehhez passzoló lyuk találja meg egymást és összeilleszkednek. A feszültség, dörgés, villámlás, földrengés akkor következik be, amikor egyik fél a kockáját bele akarja erőszakolni a másik kör alakú történetébe. Vagy épp a fogadó fél akarja saját magára erőltetni azt. Ezek több okból lehetnek...

Röviden csak annyit mondanék, hogy nem passzol a főszereplőink szeretetmintája. Ráadásul nem a boldogság felé, hanem a feszültséggel teli egymás lehúzása felé haladnak. Tudod...biztosan te is láttál már olyan párokat, akik emelik, inspirálják, támogatják, szeretettel védik, segítik egymást....És van a másik oldal is, amikor bármit tesznek együtt az kész katasztrófa. Mintha folyamatosan ott lebegne felettük egy sötét felhő, amely felhőn egy kobold átkozza őket. És a kobold fején is egy sötét felhő villámlik, viharos szélben.

Nyilvánvalóan a legszerencsésebb párosítás, ha a két fél éber, tudatosabb és bármilyen probléma adódik, egymást segítik, őszintén.

Sokszor kérdezik tőlem levélben és személyes konzultáció, belső utazás alatt, hogy "mit tegyek? Szakítsunk? Mi legyen?"

Nincs általános válasz ezekre a kérdésekre.

1. kettőn áll a vásár - azaz két emberkétől függ, hogy mit lehet tenni, mit érdemes lépni, egyáltalán van-e jövője az egész történetnek

2. problémák, összeférhetetlenség esetén van-e hajlandóság mindkét oldalról arra, hogy változtassanak

3. a szeretet mintájuk engedi-e a változást, újítást, vagy a mintázat azt tartalmazza, hogy rosszul válasszanak, rosszul kapcsolódjanak?

Ezeken át kell vergődni, át kell rágni magadat és közösen is beszélgetni róla. Amíg lehet. Amíg van értelme...

De elárulok egy titkot. Aki eljut odáig, hogy ilyen írásokat elolvas... aki eljut odáig, hogy a fenti kérdéseken átrágja magát egyedül és a párjával is, az esélyes, hogy bármilyen problémát meg fog tudni oldani.

A többieknek az első lépés mindig az legyen, hogy először saját magával tisztázza, hogy mi is történik éppen, mit akar valójában, boldognak érzi-e magát... Ha ezek megvannak, akkor a súlyos kérdés következik: ezt a jelenlegi pároddal el tudod képzelni? Könnyedséget érzel, ha rátok gondolsz? Esetleg baromi nehéz?

Mindig van választásod! Emlékezz!

Arra is, hogy közösen megoldjátok és arra is, hogy külön haladj tovább! Rajtad és rajtatok áll az egész. És emlékezz: az is válasz, ha hosszú távon nincs döntés, és válasz. Az tulajdonképpen egy halvány, béna NEM.

Hamarosan jön a folytatás...

Kapcsolatok. Bonyodalmak. Egyszerű lépések. Fokozatosság és következetesség.

Szeretettel és boldogan :) 
Jani

Amennyiben szeretnéd jobban megismerni, feltérképezni önmagadat és kapcsolataidat, akkor keress fel személyesen vagy skype/viber kapcsolaton keresztül! Részletek, feltételek és regisztráció itt: TAKACS.JANOS.ISTVAN@GMAIL.COM

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdolokes.blog.hu/api/trackback/id/tr3814336045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ha kezdő lökés kell...

takacs-janos-istvan-tudatalatti-detektiv-profil.jpg

Jani vagyok. (Takács János István, TJI, Zen) Természetgyógyász-kineziológusként kezdtem 2001-ben és azóta segítem az engem felkereső embereket. Azóta folyamatosan kutatom, fejlesztem módszereimet, hogy a lehető leghatékonyabban kísérhessem a fejlődés, gyógyulás, tanulás útján azokat, akik erre vállalkoznak, bejelentkezve hozzám. Az egyéni és csoportos foglalkozásokon kívül életcélom és hivatásom átadni azt a lelkesedést, látásmódot, tiszta szeretet érzését, nyitottságot, motiváltságot, amit születésem óta hordozok és fejlesztek. Ezért írom ezt a blogot is :)

TEHÁT: Ha kezdő lökésre van szükséged, keress fel, szeretettel várlak!

ITT JELENTKEZZ BE LELKI FOGLALKOZÁSRA:

takacs.janos.istvan@gmail.com

ITT REGISZTRÁLJ ÖNISMERETI FOTÓZÁSRA:

tjicasting@gmail.com

süti beállítások módosítása