Takács János - Gyakorlati Önismereti Foglalkozások

Egyéni és csoportos önismereti lelki tuning, fejlesztés

Déjà vu libabőr, lúdbőr és borsó

Megkörnyékez? Libabőr. Meglátod? Libabőr. Beszélsz róla? Libabőr. Mindenütt csak libabőr...Ismerős ez a helyzet? A déjà vu jelenséget többször is körüljárkáltam már, de most újra elővettem, mert úgy gondolom erősen kapcsolódik a párkapcsolatokhoz, a lélektárs és ikerláng témához. Hova tűnik az ilyen találkozásoknál az idő? Emlékszel valamire, ami a jövőben volt?! Agyrém, ha belegondolsz. Emlékezhetsz a jelen életed múltjára, az előző életeidre (speciális esetekben) és sokan még a jövőjükre. Akkor ez hogy is működik? Tudod, hogy kivel leszel a jelenlegi életed jövőjében? Elvileg minden emberben ott van egy program, egy információ ezzel kapcsolatosan (az eddigi tapasztalataim alapján merem ezt állítani).

Kezdem az elejéről...

AZ IDŐ


ido-spiral.jpgAz idő, mint tényező sokszor külön dimenzióként van megjelenítve mindenütt, azonban ez nem egy dimenzió, hanem csupán egy paraméter és a fizikai világra jellemző dolog, ugyanúgy ahogy a testünk is. Tulajdonképpen az idő a testre ható tényező, viszont a lélekhez nem sok köze van.

 

A TÉR

ter-jelen.jpgA lélek képes érzékelni mindent egyszerre, itt a jelenben, ugyanis a "TÉRBEN" lévő információk időtől függetlenek. Amit én "TÉRNEK" hívok, az rettentően hasonlít egy könyvtárhoz. Ha belegondolsz, akkor a könyvtárba betérve találhatsz akár több száz éves iratokat is, attól függetlenül, hogy ott éltél-e vagy nem, emlékszel-e a régi dolgokra, bele tudsz olvasni és átérezheted milyen lehetett akkor. De az idő itt nem hat rád, hisz egy gyűjtőhelyen megtalálhatod azokat az információkat, amik több száz, vagy akár több ezer év anyagát tartalmazzák. Csodás dolog az emberi lélek-könyvtár... (erről még külön cikkben írni fogok majd - Lélekkönyvtár címmel).

Izgalmas, hogy eddig hányan próbálták már megértetni, hogy ők látják más dimenzió lényeit, érzéseit, vagy akár egy lélektársuk érzelmeit (ami más életből, másik dimenzióból is átszűrődhet). Aztán végül a pszichiátrián kötöttek ki, vagy megőrültek, akár meg is haltak. Tudod milyen sokan élnek ilyen elfojtásokkal félve attól, hogy a társadalom kirekeszti majd őket?

A 3 dimenzión kívüli dimenziók megmagyarázását azért nem tudják sokan elfogadni és definiálni, mert nem képesek kiszakadni a 3 dimenziós testből. Mondhatnám úgy is, hogy addig, ameddig beleragadsz a fejedbe, addig nem is fogod tudni ezt megérteni, hisz a fizikai törvények a fizikai testedre hatással vannak és korlátoznak. Aki élt már át testen kívüli élményt, klinikai halált, vagy egyszerűen meditációban képes volt elszakadni az itteni világtól, az tudja, hogy sokkalta többek vagyunk, mint test...

A 3. dimenzióban lévő szemeddel, ami 3 dimenziós, azzal nem láthatsz át a 4. vagy magasabb dimenziókba, mert nem erre lett kitalálva. Viszont a lelked ennél határtalanabb. Épp ezért zakkan meg annyi ember, aki mégis betekintést nyer "máshova", ugyanis az agya tudja, hogy ilyen nincs, a lelke viszont tudja hogy ilyen van. És mindkettőnek igaza van.

Ennyit bevezetőnek...

dimenziok.jpgA címet úgy is megfogalmazhattam volna, hogy a Déjà vu nem más, mint egy emlék a jövődről. És így már talán érthetőbb az az érzés is, amikor két ember találkozásánál mindkettő vadul pislog és ezt gondolja: "mintha már ismernélek valahonnét...ezt mintha már láttam volna valahol" - igen. Kapsz egy ilyen jövőemléket. Kaphatsz és emlékezhetsz. 

Ez az érzés, amikor TUDOD ELŐRE. ÉRZED ELŐRE, látod előre és minél több ilyenre figyelsz oda, tudatosítod és helyén kezeled, annál többre fogsz tudni emlékezni. De vigyázz, mert ez egy kétélű fegyver...Ha minél nagyobb tudatosságra törekszel, a testednek mindig hagyni kell időt.

Pár szabály, amit fontos tudnod, mielőtt belemélyedsz a Déjà vu és a tudatosság mélyebb szintjeibe:

vigyazat-figyelmeztetes.jpg*** mindig hagyjál elegendő időt a testednek, mert amit a lelked azonnal akar, azt a tested csak napok, vagy hetek múlva fogja tudni megvalósítani, megérteni és feldolgozni,
*** emlékezz: a testre hat az idő, a lélekre nem - így ez az ellentét sokszor visszatarthat és elbizonytalaníthat,
*** a stabil tudatos élethez időre és rendszeres önvizsgálatra, foglalkozásokra van szüksége a testnek és léleknek,
*** a fizikai életedet a fizikai tested (konkrétabban: az agyad) irányítja, azaz az emberek 99%-nak a lelke felett is az agy a vezér. Emiatt sok félreértés és harc dúl belül, fejben. Elképzelsz valamit, belelkesülsz, tudod meg tudnád tenni, de valójában nem tudod, csak a lelked hiszi azt, mert ő már megtette ezt, képes lenne. A tested viszont tapasztalatlan, fél és bizonytalan.
*** amit a lelked érez egy másik emberrel kapcsolatosan, vagy épp emlékszik (időtlen időkre), az nem jelenti azt, hogy szükséges is előhozni erre az életedre. Ez akkor veszélyes, ha szeretet hiányban szenvedsz, mert akkor a lelked emléke elvakíthat és tévútra terelhet,
*** és még sorolhatnám (ahogy fogom is később még ezt a témát boncolgatni)

Összefoglalva:
Tulajdonképpen a léleknél nincs is olyan, hogy emlék, hisz a léleknél nincs idő. Amikor jön a Déjà vu élmény, akkor a lélek TUDJA, hogy ez mi és tudja, hogy mi fog történni, vagy mi történt, vagy mi van éppen. Időtől függetlenül. Tehát olyan, hogy "emlékezni a jövőre" csupán a testnek, a fizikai embernek furcsa, mert nehezen fér be az ember kobakjába, hogy "hogyan emlékeznék, hiszen ez még meg sem történt" - ami igaz is, nem történt meg, de mégis valahol ez már ott van.

Itt persze jön a kérdés, legalábbis nálam igen: ezek szerint előre meg van írva a sors?

Röviden annyit mondanék, hogy NEM. Erről szintén írni fogok hamarosan egy külön cikk sorozatot, mert megérdemli a téma :)

Ne higgy mindig a borsónak és a lúdbőrnek, mert a lélek sokszor vágyakozik, éhezik, egyesülni szeretne és mivel a léleknek nincs idő, ezért a tested, az eszed, az agyad úgy érezheti, hogy siettetve vagy! Gondolj csak bele: érezheted már akár 5 évesen is, hogy menned kell valahova..és érezheted 30 évesen is. Nem mindegy mikor indulsz el :) 5 évesen elég fájdalmas vége is lehet. 30 évesen viszont időben csinálod, mert a tested már érett :)

Szép napot kívánok és hamarosan jelentkezem újabb írással, lélekkönyvtár címmel!

TJI, a Tudatalatti Detektív

UI.1. ha kérdésed van és privátban tennéd fel, nem itt a publikus felületen, esetleg mélyebb segítségre van szükséged, akkor itt megtalálsz: takacs.janos.istvan@gmail.com
UI.2. ha szeretnél naprakész lenni és mindig megkapni a friss információkat, cikkeket, híreket, tréningeket és ajándékokat, akkor iratkozz fel hírlevélre itt >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdolokes.blog.hu/api/trackback/id/tr955445676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ha kezdő lökés kell...

takacs-janos-istvan-tudatalatti-detektiv-profil.jpg

Jani vagyok. (Takács János István, TJI, Zen) Természetgyógyász-kineziológusként kezdtem 2001-ben és azóta segítem az engem felkereső embereket. Azóta folyamatosan kutatom, fejlesztem módszereimet, hogy a lehető leghatékonyabban kísérhessem a fejlődés, gyógyulás, tanulás útján azokat, akik erre vállalkoznak, bejelentkezve hozzám. Az egyéni és csoportos foglalkozásokon kívül életcélom és hivatásom átadni azt a lelkesedést, látásmódot, tiszta szeretet érzését, nyitottságot, motiváltságot, amit születésem óta hordozok és fejlesztek. Ezért írom ezt a blogot is :)

TEHÁT: Ha kezdő lökésre van szükséged, keress fel, szeretettel várlak!

ITT JELENTKEZZ BE LELKI FOGLALKOZÁSRA:

takacs.janos.istvan@gmail.com

ITT REGISZTRÁLJ ÖNISMERETI FOTÓZÁSRA:

tjicasting@gmail.com

süti beállítások módosítása