Takács János - Gyakorlati Önismereti Foglalkozások

Egyéni és csoportos önismereti lelki tuning, fejlesztés

Vonzások és taszítások tánca - ikerlángok, lélektársak dilemmája

"Meg vagyok győződve, hogy ő a lélektársam. Álmodtam róla, mielőtt találkoztunk és tudom Ő AZ!" - hallom sokszor ezt a mondatot. "Annyira hasonlítunk, mintha testvérek lennénk, vagy mintha már ezer éve ismernénk egymást és tudjuk mit gondol, érez a másik. Mintha egyek lennénk." - mondják az ikerláng érzetű emberek. A mai cikkemben arról fogok írni, hogy milyen "tünetei" és jelei vannak ezeknek a kapcsolati formáknak. És persze az árnyoldalairól is... Nem biztos, hogy ez egy cikkbe bele fog férni kényelmesen, de akkor majd holnap, holnapután folytatom. Hisz ez egy kiapaszthatatlan és örökzöld téma, amit most azért hoztam el újra, mert sok a kérdőjel ezen a területen és sokan kértétek is privát levélben.

ikerlang.jpgSokszor hivatkozom arra, hogy milyen rengeteg sok esetet láttam már testközelből, "lélekközelből", hisz folyamatosan megtalálnak a hasonló esetek, ugyanis kézzel nem fogható forrásból fakadnak. A lélek talán soha sem lesz kimutatható, megvizsgálható, de mégis mindenki beszél róla.

Honnan lehet felismerni az ikerlángodat?

Ha átéltél már ilyen találkozást és próbáltad megmagyarázni kik is vagytok egymásnak, akkor számodra ez már ismerős lehet, de lehetséges, hogy találsz majd te is újdonságot! Ha kutatod, hogy ki lehetsz és a társad (vagy társaid) kik lehetnek, akkor válaszra lelhetsz az alábbi felsorolásban.

Lássuk a tulajdonságokat, jellemzőket, külső és belső jeleket:

ikerlang-festmeny.jpg*** hasonlítanak testileg és lelkileg (mint a testvérek - szokták is mondani),
*** elválaszthatatlanok, szinte folyamatosan együtt akarnak lenni,
*** olyan, mintha egy lelket úgy dupláztunk volna meg, hogy közben egymásból is lennének. Egymásból duplázódtak, így összetartoznak, vonzódnak egymáshoz, de nem kiegészítik egymást, hanem inkább egyformák,
*** tudják mit gondol, érez a másik - így harmonikusan együtt tudnak lenni, megértik egymást,
*** "ezer éve ismerlek", már láttalak valahol. Mindenki azt mondja, hogy összepasszoltok.

Veszélye:

Amennyiben ez egy barátság és fontos, hogy megértő barátod legyen, akkor ez csodás kapcsolat lehet. Ha ez egy párkapcsolat, házasság, mélyebb kapcsolódás, akkor csak akkor maradhat meg hosszabb távon, ha két olyan ember jön össze, akiknek ez elegendő. Tehát ha ez egy viszonylag nyugodt lelki ikerpáros, akkor akár 100 évig is eléldegélhetnek együtt, egymás mellett. Ha egy tüzesebb páros, akkor egy idő után elkezdik széjjel szedni egymást, mert annyira hasonlítanak, hogy az már fájdalmas. Ismered azt az érzést, hogy szereted imádod a másikat és közben legszívesebben behúznál neki, vagy tökön rúgnád, esetleg kiabálnál a fájdalomtól? Széjjel ölelnéd, csókolnád és közben utálod is? Ez akkor van, ha nagyon közel kerültök egymáshoz és rettentő fájdalmas tükröt mutat az ikerpárosod.

Van egy hatalmas ferdülés még, amit elég sok embernél megtörtént már ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyjam. Ez a félremagyarázás, ferdülés nem más, mint a kivetítés, vagy projekció. Két ember találkozik (itt most teljesen mindegy a nemük, a hovatartozásuk és az is, hogy barátság, párkapcsolat, házasság stb. lesz belőle) és szeretnének valamit látni a másikon, a másikban. Ez egy hatalmas csapda is tud lenni, mert ha nem ismered meg önmagad és a másikat, ha nem a valódi arcot látod, hanem LÁTNI AKARSZ valamit, akkor nem azt fogod látni, ami a valóság, hanem egy vágyott valóságot. Ez a vágyott kép szét tudja nyomni, feszíteni a reális érzéseket is, sőt akár lerombolni azt is, ami két ember között jó lehet. Ha ezt az ikerlángok szintjéről áthozzuk, akkor hiheti azt a két fél, hogy ők most ikerlángok egymásnak és elkezdenek úgy viselkedni, mintha tényleg ikrek lennének. Ez általában úgy  zajlik, hogy egyik fél feladja önmagát, mert valamiért ő egy ilyen típus (kaméleonok előnyben). Illeszkedik a másikra, körbeugrálja, lesi minden rezdülését. Azt csinálja, azt mondja, úgy viselkedik, ahogy a másik elvárja, vagy amilyennek őt látja. Így tulajdonképpen lemásolja magára a másik külső-belső mintáját.

ikrek.jpgEz egy darabig jól tud működni, olyannyira is akár, hogy mindketten meggyőződnek arról, hogy "JÉÉÉÉÉ, tényleg igaz, tényleg ikrek vagyunk..." - de sajnos ki kell ábrándítsalak, ez nem tart örökké, sőt még a rövid távnál is rövidebb idő alatt ki tud bukni az átverés és önámítás. Ugyanis ez sokkal inkább akarva akarás, mint valóság. A nagy akarásnak sírás lesz a vége és akár csúnya veszekedések, harag. Közben gondolj csak bele, itt mi zajlik? Kölcsönös hazugság, füllentés. De persze ha kellő távolságból nézem a dolgokat, akkor mondhatom azt erre az egészre, hogy csupán a szeretet motiválta az egészet, hisz ki ne vágyna arra, hogy úgy szeressék őt, ahogy két iker ragaszkodik egymáshoz?! Valószínű mindenkiben van egyfajta vágyakozás, hogy békében együtt lehessen, harmonikus kapcsolatban azzal, aki hozzá hasonló (így vagy úgy)...

Mi a helyzet azzal az emberrel, vagy akár emberekkel, akik kiegészítenek és nem pedig hasonlítanak rád? Általában a sok bölcs mondások arról szólnak, hogy milyen jó is az, amikor az embert kiegészítik. A családod, a testvéred, a barátaid, a párkapcsolatodban a szerelmed, a férjed/feleséged...Ugye? Milyen jó az, ha ketten egy egészt alkottok. Ennek egy emelkedettebb szintje a lélektársak kapcsolódása (minden előnyével és hátrányával).

A lélektársadat sokféle emberben vélheted felfedezni, de tulajdonképpen az eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy nem sok ilyen van. Sőt, ha szigorú vagyok, azt mondom, hogy EGY. Társakat találhatsz a családodban, barátaid körében, sőt akár az üzleti életben is, a munkahelyeden.

Megtaláltad a lélektársad?

lelektarsak.jpgEzzel a gondolattal fogom folytatni a következő cikket, hisz ez egy olyan kérdéskör, ami rengeteg ember életét megzavarta már... Ha egyedülálló voltál, amikor rád talált a lélektárs, akkor azért. Ha már kapcsolatban voltál és akkor talált meg, akkor pedig azért zavarhatott meg. A lélektárs mindig úgy érkezik, mint egy szemfelnyitó viharos hurrikán. Magával ragad, földhöz csap, felemel és épp ezért rengeteg veszélye van.

Hamarosan folytatom, terveim szerint holnap olvashatod a folytatást! Körüljárom a lélektárs életérzését, jeleit, honnan ismerheted fel és azt is, hogy mire vigyázz, mire figyelj oda. Aztán ha egyszer rád talál, akkor emlékezz majd arra - ha tudsz majd figyelni!:)

Szép napot kívánok,

TJI

UI.1. ha kérdésed van és privátban tennéd fel, nem itt a publikus felületen, esetleg mélyebb segítségre van szükséged, akkor itt megtalálsz: takacs.janos.istvan@gmail.com
UI.2. ha szeretnél naprakész lenni és mindig megkapni a friss információkat, cikkeket, híreket, tréningeket és ajándékokat, akkor iratkozz fel a hírlevélre itt >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdolokes.blog.hu/api/trackback/id/tr35418398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ha kezdő lökés kell...

takacs-janos-istvan-tudatalatti-detektiv-profil.jpg

Jani vagyok. (Takács János István, TJI, Zen) Természetgyógyász-kineziológusként kezdtem 2001-ben és azóta segítem az engem felkereső embereket. Azóta folyamatosan kutatom, fejlesztem módszereimet, hogy a lehető leghatékonyabban kísérhessem a fejlődés, gyógyulás, tanulás útján azokat, akik erre vállalkoznak, bejelentkezve hozzám. Az egyéni és csoportos foglalkozásokon kívül életcélom és hivatásom átadni azt a lelkesedést, látásmódot, tiszta szeretet érzését, nyitottságot, motiváltságot, amit születésem óta hordozok és fejlesztek. Ezért írom ezt a blogot is :)

TEHÁT: Ha kezdő lökésre van szükséged, keress fel, szeretettel várlak!

ITT JELENTKEZZ BE LELKI FOGLALKOZÁSRA:

takacs.janos.istvan@gmail.com

ITT REGISZTRÁLJ ÖNISMERETI FOTÓZÁSRA:

tjicasting@gmail.com

süti beállítások módosítása