Takács János - Gyakorlati Önismereti Foglalkozások

Egyéni és csoportos önismereti lelki tuning, fejlesztés

Szerelmi kapcsolat? Barátság? ÉBRESZTŐ!

Ahogy ígértem, folytatom az előző írásomat, ahol abbahagytam. Vegyük csak fel azt a lerakott szálat, ugyanis nem árt tisztázni miből lehet felismerni mi a szerelem, mi csak barátság és mi az, ami csupán egy "ébresztő kapcsolat" volt. A ragaszkodás és elengedés témája örökzöld és a reinkarnációs élmények egyik fő kérdése: menjek vagy maradjak?

dilemma.jpgEddigi saját tapasztalataim alapján és mások életéből szűrtem le a következtetéseket, amit most megosztok veletek. Nem árt tisztán látni azt, hogy miben élsz, mire adod az energiádat, hiszen hónapok, vagy akár évek is eltelhetnek úgy, hogy rossz helyen csücsülsz. Tisztában vagy vele, hogy milyen kapcsolatban élsz? Szerelmen alapul, vagy ez csupán egy erősen elmélyített barátság? Esetleg belefutottál egy olyan párkapcsolatba, ami csupán ébresztő jelleggel bír és nem hosszútávú?

Itt most behozok egy rövidke fogalmat, a "karma" fogalmát. Röviden a karmát úgy definiálnám, hogy "minden olyan dolog, ami a boldogságod útjában áll". Lehet ez egy lakóhely, egy munka, egy rossz gondolatmenet, szokás, vagy akár egy párkapcsolat, baráti kapcsolat. Gondolj csak bele, ha együtt élsz, együtt dolgozol, vagy akár barátkozol olyanokkal, akik akadályoznak folyamatosan, esetleg le is húznak érzelmileg, energetikailag, akkor az lehetséges, hogy egy elvont formában közelebb visz ahhoz, hogy boldog legyél, de nem tőlük leszel boldog, hanem pont attól, ha tőlük megválsz, megszabadulsz.

Ők rádöbbenthetnek arra, hogy NINCS RÁJUK SZÜKSÉGED! Tulajdonképp az ébresztő jellegű kapcsolatok ilyenek, hisz azért jönnek, hogy jól orrba vágjanak, vagy seggbe rúgjanak. Hogy teszik ezt?

ebreszto.jpgHonnan ismerheted fel az ÉBRESZTŐ kapcsolatokat?
(a teljesség igénye nélkül párat felsorolok, amiből akár magadra is ismerhetsz)


*** folyamatosan bizonytalanságot érzel
*** rengeteg a veszekedés
*** szinte soha nincs egyetértés
*** nem juttok egyről a kettőre
*** érzed, hogy találkoznotok kellett, de nem tiszta teljesen, hogy miért - könnyű belemagyarázni bármit
*** az alapvető dolgok nem működnek közöttetek
*** amit életcélodnak hiszel és érzel, abban különböztök
*** más a fontossági sorrend
*** más az útirány, de próbáljátok ugyanarra erőszakolni magatokat és emiatt körbe-körbe jártok
*** a szex jól működhet, csak hogy legyen mire hivatkozni és legyen mihez ragaszkodni (de ezen kívül más közös nem igazán van)

...és még sorolhatnám azokat a kapcsolati formákat, melyek tulajdonképpen nem vezetnek sehova, hiszen nincs meg bennük az előre haladás és fejlődés energiája, csupán a rombolás, pusztítás és a passzív lehúzóerő.

Ha a fentiek közül bármelyiket érzed, akkor sürgősen gondolkodj el, hogy mi a fenét csinálsz és meddig kívánod ezt húzni. Hisz - ÉBREDJ FEL - ez a te boldogságodról szól. Illetve pontosítok: a boldogságod hiányáról szól.

barati-oleles.jpgMi a helyzet a barátság alapú kapcsolatokkal?

Itt most kifejezetten azokra a kapcsolatokra szeretnék rámutatni, ami az alábbiakból felismerhető:

*** ismeritek egymás gondolatait
*** figyeltek egymásra és órákat, napokat el tudtok beszélgetni
*** egy húron pendültök
*** bármikor számíthattok egymásra
*** hasonló a gondolkodásotok és nem ítélkeztek egymás felett
*** nem terveztek együtt élni
*** szexuálisan nem passzoltok (vonzalom, vágyak, illatok és egyebek miatt)
*** nem akartok egymástól gyermeket

Tulajdonképpen az ilyen jellegű barátságos alap még jól is jöhet egy szerelmi kapcsolatban, hisz a legjobb barát mindig a párunk legyen. Akiben bízunk, szeretjük, felemeljük és kölcsönösen imádjuk egymást. Minden szinten.

Réges régen nagyon jól tudtak működni a baráti kapcsolatok, hisz akár egy "érdekházasság" vagy hasonló érdekszövetség is létre jöhetett ebből. Gondoljatok csak bele abba a régi idők kapcsolatába, ahol a család megmondta kivel lehetsz, kivel házasodhatsz össze és milyen vagyonokat egyesítenek. Ez érdekházasság volt. Itt ritkán passzolt a két fél, tehát szerelemről szó sem volt. De szövetség és barátság létrejöhetett.

Ha már így pár paramétert felsoroltam az ébresztő és a baráti kapcsolatokról, akkor lássuk milyen is az, amikor tényleg szerelemből van együtt a két fél.

szerelem.jpgHonnan ismerhető fel az igazi szerelmi alapú kapcsolat?

Az az igazi "helyzet" :) Mindenki álma, mindenki legfőbb vágya (persze sokaknak csak a lelke mélyén). Ezt nevezhetnénk az álom kapcsolatnak is, hiszen ha két ember szerelemből jön össze és ezt a szerelmet hosszú távon fenn tudják tartani, az maga a csoda.

De lássuk csak, milyen jelek vannak, amik ezt mutatják?

*** szerelemmel indul és hosszú távon is kitart a tűz, amit kölcsönösen és közösen éltetnek férfi és nő
*** egy húron pendülnek
*** ismerik egymást gondolatait - egymás legjobb barátai
*** számíthatnak egymásra
*** szexuálisan összeillenek és kíváncsiak egymás vágyaira (még ha időnként szégyellősek is)
*** egészséges féltékenység és féltés van a szívükben
*** egy irányba terveznek haladni, közös úton (hasonlók a hosszútávú céljaik és vágyaik, álmaik)
*** támogatják egymás vágyait és álmait
*** szeretik egymás munkáját
*** tisztelik egymást
*** a nő felnéz a férfira és megérti, elfogadja őt
*** a férfi szerelmét kifejezi a nő irányába és odafigyel rá, meghallgatja (odaadással, vágyakkal és kis ajándékokkal, udvarlással stb.)
*** veszekedéskor kibékülnek és türelmesek egymás felé, még akkor is, ha fájdalmas a veszekedés
*** egymás mellett vannak jóban és rosszban
*** megosztják egymással a jó dolgokat és igyekeznek kímélni egymást a fájdalmaktól

Még biztosan tudnék írni erre is sok jellemzőt, de most egyelőre elég lesz ennyi is :)

A fent felsorolt 3 féle kapcsolati jellemzés csupán egy hozzávetőleges véleményezés és tapasztalati eredmény. Mondhatnák sokan, hogy beskatulyáztam az embereket és részben igazuk is lenne. Tulajdonképpen senkit nem szeretnék a dobozba zárni. A listázással az volt a célom, hogy elgondolkodtassak mindenkit, aki ezt olvassa és még egy fontos dologra felhívjam a figyelmet: FONTOS, hogy tartsál időnként önvizsgálatot. Ezzel ugyanis hamar kiderül, hogy te most itt a jelenben boldog vagy-e, vagy csupán ámítod magad. Kiderül, hogy jó helyen vagy, netán épp a zsákutcákban az ördögi köröket járod. Szép dolog a körtánc, de nem túl egészséges - meg kell hagyni :)

Következő írásomban a maradék kérdéseket fogom taglalni, amik rettentően fontosak egyébként: honnan lehet megkülönböztetni az előző életet a generációs láncolatoktól? Mi az, ami a lelki élet egymásutániságából ered és mi az, ami a testi élet láncolata?

Ha bármilyen hozzáfűznivaló kérdésetek, gondolatotok, van, akkor kérlek írjatok nekem! :) Ha érdekesnek találtátok ezt az írást, akkor ne féljetek megosztani másokkal, hiszen ebből mindenki tanulhat. Ha mást nem is, akkor a megosztást és az adás erejét mindenképp!!! :)

Köszönöm a figyelmet,
TJI, a Tudatalatti Detektív

UI. Emlékezz: hírlevélre a blog jobb felső részében tudsz feliratkozni!

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdolokes.blog.hu/api/trackback/id/tr795403504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ha kezdő lökés kell...

takacs-janos-istvan-tudatalatti-detektiv-profil.jpg

Jani vagyok. (Takács János István, TJI, Zen) Természetgyógyász-kineziológusként kezdtem 2001-ben és azóta segítem az engem felkereső embereket. Azóta folyamatosan kutatom, fejlesztem módszereimet, hogy a lehető leghatékonyabban kísérhessem a fejlődés, gyógyulás, tanulás útján azokat, akik erre vállalkoznak, bejelentkezve hozzám. Az egyéni és csoportos foglalkozásokon kívül életcélom és hivatásom átadni azt a lelkesedést, látásmódot, tiszta szeretet érzését, nyitottságot, motiváltságot, amit születésem óta hordozok és fejlesztek. Ezért írom ezt a blogot is :)

TEHÁT: Ha kezdő lökésre van szükséged, keress fel, szeretettel várlak!

ITT JELENTKEZZ BE LELKI FOGLALKOZÁSRA:

takacs.janos.istvan@gmail.com

ITT REGISZTRÁLJ ÖNISMERETI FOTÓZÁSRA:

tjicasting@gmail.com

süti beállítások módosítása