Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Takács János - Gyakorlati Önismereti Foglalkozások

Egyéni és csoportos önismereti lelki tuning, fejlesztés

Szex, szerelem, engednéd?!

A születés hetét már egy ideje beharangoztam, és most egy szexualitással kapcsolatos írást hoztam. Elgondolkodtam azon, hogy mit gondolnak körülöttem az emberek, mit sugall a média és mi az, amit én magam hiszek, tudok és tapasztaltam eddig. Lássuk hogy is van ez. Szex, szerelem, engednéd?!

csabito.jpgPicit furcsa ezt így leírni, hisz a születéshez szükséges az is, hogy a férfi és nő együtt legyen valamilyen módon. Igazi szex, szeretkezés vagy a petesejt és a sperma találkozása nélkül nem tudok róla, hogy létrejöhetne egy új élet. Ha van már ilyen, akkor kopogtassatok és frissítsétek fel az ismereteimet.

Tehát bármennyire is tabu téma ez sokak számára, én most beszélni fogok róla virtuális tollammal. Vajon miért van az, hogy hatalmas örömet okoz mindenkinek, tele van érzelemmel, mindenkit felpiszkál, ha a szexualitásról van szó, mégis sokan alig mernek róla beszélni? Vajon ki táplálta ezt belénk és miért?

Honnan jön a szexuális minta?

Családi neveltetés, baráti társaság, médiahatás és még sok-sok inger, elvárás van, amivel bombáznak naponta, ez határozza meg azt, hogy mivé válsz, hogyan gondolkodsz. Pl. ami 40-50-100 éve még ledérnek, sőt kifejezetten pucérnak számított, az ma már normális és elvárt. Ma már az érzi magát kellemetlenül, akin ruha van és sokszor elgondolkodom azon, hogy ne csodálkozzanak se a nők, se a férfiak, hogy itt tart a világ.

A nemiség egyik alap játszmája mindig is az volt, hogy a férfi vadászik a nőre. A férfi harcol a nőért. A férfi megvédi a nőt. A férfi becserkészi, meghódítja és leveszi a lábáról a nőt. Ezzel szemben az utóbbi években mi történik? A nők tálcán kínálják magukat. A nők erősödnek. A nők vezetnek. A nők egyedül is igyekszenek megállni a helyüket. A nemiség és szexualitás kezd összekuszálódni, felborulni, aminek végeláthatatlan következményei vannak.

Észrevetted, hogy másképp viszonyulnak a férfiak a nőkhöz? Észrevetted, hogy nehezebb normális férfiakat találni? De a férfiaktól is kérdezhetném: észrevettétek ti férfiak, hogy sokkal nehezebb olyan nőt találni, aki a hagyományos levadászható nő? Már igazán vadászni sem kell. Sőt, ha durvábbat akarnék mondani: már nem is kell a fiataloknak az internetre menni ahhoz, hogy egy kis "szexhez" jussanak, hiszen mindenhonnét az folyik. Büntetve vagy büntetlenül. Bekapcsolod a tévét és mi történik? 12 éven aluli filmekben kendőzetlen ágyjelenetek. Bemész egy élelmiszer áruházba az újságos résznél mi jön szembe? Pornó és szex magazinok minden mennyiségben (amit persze a kis gyerekek ugyanúgy látnak). Az utcán a fiatal lányok olyan mini ruhákban járnak, hogy talán az idei divatban már a fürdőruha is sok lesz...

Akkor lepődtem meg igazán, amikor tavaly egy mozi maratonra mentünk vidékre, ami délután 1-től másnap reggel 6-ig tartott. A fiatal 18 év alatti lányok este/éjjel titokban a mosdóban átöltöztek mini ruhába, gondolom a szülők tudta nélkül és úgy voltak ott hajnalig. Megfordult a fejemben, hogy 1. a szülők ezt engedik? Tudnak róla egyáltalán? 2. a moziba hogy kerültek be, ha korhatáros? 3. miből veszik ezeket a ruhákat, ha még csak 14-15 évesek? Itt tart a világ?

Visszakanyarodva a szexualitáshoz: normális esetben a férfi harcol és vadássza le a nőt, ma azonban már sok helyről szinte a férfiak jönnek ellustulva panaszkodni hozzám is, hogy "képzeld, ez a nő szinte rám ugrott, falhoz szorított és ő dugott meg engem." Elnézést a vulgáris szóért, de ezt most szó szerint idéztem.

Vajon kit terhel a felelősség?

A szülőknél? A tanároknál? A médiánál? A törvényekben? Vajon tudatában vannak ezek az emberek, hogy akár ez is lehet oka, hogy ilyen rossz a párkapcsolatok és házasságok statisztikája? Rengeteg válás van, rengeteg hazugság és megcsalás, és rengetegen érzik azt, hogy kiégtek. Mindenki túl van ingerelve ebben a világban és kevés, aki tudatosan él.

harmasban-bevallalos.jpgVajon hányan gondolnak bele abba, hogy a viselkedés, a divat, a tévéműsorok, az öltözködés, az elférfiasodó nők, az elnőiesedő férfiak milyen hatással vannak és lesznek a gyermeknemzésre és a jövő nemzedékére? Ahhoz, hogy termékeny legyen egy férfi és kedvező "fészket" nyújtson egy babának, ahhoz mindenkinek a saját területén kell erőteljesebben mozogni. Azt tapasztaltam eddig a megkeresésekből, hozzám intézett levelekből is, hogy rengetegen vágnak bele kapcsolatokba, házasságba, aztán még egy gyerek is bepottyan, de csak ott jönnek rá, hogy "hoppá, rossz helyen vagyok, mit is akarok, hol is vagyok én, akarom én ezt, még alig éltem, szeretem, nem szeretem.." - és persze ki marad ott, ki szenvedi el ezt az egészet? Első sorban a gyermek és az, aki a gyermekkel marad. Ez általában az anyuka. De mostanában már sok olyan példát is láttam, ahol az anya húzott el világgá és az apa maradt a gyermekkel. Az apa dolgozik, az apa gyermekezik és az apa sétál, tolja a babakocsit. Régen nem volt ennyi babás apuka... Inkább a nők voltak otthon és főztek, babáztak stb.

Ha te is úgy érzed, hogy nem tudsz eligazodni az életedben és rendetlenséget érzel, bizonytalanságot, vagy épp babát terveztek, de félsz, akkor ideje kinyomozni, hogy mi állhat emögött lelkileg, mert bárki kialakíthat új belső mintákat. Így te is! Hamarosan írni fogok arról is, hogy én hogyan csinálom. Arról is, hogy a saját életemben hogyan csináltam és csinálom a mai napig, na és persze arról is, hogy ezt másoknak hogy tudom átadni, megtanítani.

Szép napot kívánok! Ha kérdésed van, tudod hol találsz!
Üdvözöllek,

TJI, a Tudatalatti Detektív

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdolokes.blog.hu/api/trackback/id/tr675284360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ha kezdő lökés kell...

takacs-janos-istvan-tudatalatti-detektiv-profil.jpg

Jani vagyok. (Takács János István, TJI, Zen) Természetgyógyász-kineziológusként kezdtem 2001-ben és azóta segítem az engem felkereső embereket. Azóta folyamatosan kutatom, fejlesztem módszereimet, hogy a lehető leghatékonyabban kísérhessem a fejlődés, gyógyulás, tanulás útján azokat, akik erre vállalkoznak, bejelentkezve hozzám. Az egyéni és csoportos foglalkozásokon kívül életcélom és hivatásom átadni azt a lelkesedést, látásmódot, tiszta szeretet érzését, nyitottságot, motiváltságot, amit születésem óta hordozok és fejlesztek. Ezért írom ezt a blogot is :)

TEHÁT: Ha kezdő lökésre van szükséged, keress fel, szeretettel várlak!

ITT JELENTKEZZ BE LELKI FOGLALKOZÁSRA:

takacs.janos.istvan@gmail.com

ITT REGISZTRÁLJ ÖNISMERETI FOTÓZÁSRA:

tjicasting@gmail.com

süti beállítások módosítása